Πλήρως απομονωμένος ο Μητσοτάκης – Αυστηρές ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 για τις παρακολουθήσεις μετά την ενημέρωση από την ΑΔΑΕ

Αυστηρές ανακοινώσεις από το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 για τις παρακολουθήσεις, μετά την ενημέρωση από την ΑΔΑΕ

παρακολουθησεις
Velonastongiaka

Πλήρως απομονωμένος εμφανίζεται πια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , μετά τις αυστηρές ανακοινώσεις από το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 για τις παρακολουθήσεις, μετά την ενημέρωση από την ΑΔΑΕ.

Οι ανακοινώσεις αυτές ακολουθούν δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη. με ανάλογο αυστηρό περιεχόμενο και αφού νωρίτερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας μετά από την ενημέρωση που έλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμο, ζήτησε την παραίτηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κουτσούμπας: Σοβαρά τα στοιχεία στην επιστολή Ράμμου

«Τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι πάρα πολύ σοβαρά και καλώς τα έθεσε υπόψιν του Προέδρου της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών. Αντίστοιχα, πρέπει να γίνει έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, την οποία αρνείται πεισματικά η κυβερνητική πλειοψηφία», τονίζει ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και επισημαίνει:

«Από κει και πέρα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να κρύβονται πια πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις -ούτως ή άλλως δεδομένες- ευθύνες τους.

Αυτή την απόδοση ευθυνών δεν πρόκειται να την αποφύγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του “βούρκου”, των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού και της συγκάλυψης. Είναι ακριβώς αυτό το πλαίσιο που είτε καθοδηγεί, είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις, όπως δείχνουν και τα νέα στοιχεία που αναδείχτηκαν στη βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως επίσης και τα πρόσφατα στοιχεία που προκύπτουν από την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ.

Καμία ανοχή στο δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”».

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση αντί να απολογηθεί ζητάει και τα ρέστα από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

«Η επιστολή με την οποία ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει τα κόμματα όπως εκ του νόμου οφείλει και όπως ζήτησε μόλις χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για τα πεπραγμένα τους στο σκάνδαλο των υποκλοπών», σημειώνει ο Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, για την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ και την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Και ο Μιχ. Κριθαρίδης τονίζει: «Αντί λοιπόν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με απύθμενο θράσος να ζητάει και τα ρέστα, να απολογηθεί η Κυβέρνηση για το δικό της πολιτικό αλλά και δημοκρατικό, όχι απλώς ατόπημα, αλλά την εκτροπή. Ας μαζέψει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης τον Κυβερνητικό του Εκπρόσωπο και το υπόλοιπο Επιτελικό Παρακράτος κι ας αναλάβουν έστω τώρα τις ευθύνες τους, υποβάλλοντας παραίτηση και προκηρύσσοντας εκλογές, αντί να τα βάζουν με τον κ. Ράμμο».

Ρoή Ειδήσεων