Αναβάλλεται επ’ αόριστον η προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο

Δεν μπόρεσε να επιτευχθεί συναίνεση κατά τις συνομιλίες μεταξύ του Συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής του Scholz, Jens Plötner, και του προεδρικού εκπροσώπου του Ερντογάν, İbrahim Kalın, σχετικά με το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης

Velonastongiaka

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο, καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ δεν μπόρεσε να επιτευχθεί συναίνεση κατά τις συνομιλίες μεταξύ του Συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής του Scholz, Jens Plötner, και του προεδρικού εκπροσώπου του Ερντογάν, İbrahim Kalın, σχετικά με το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης.

Επιπλέον, η πρόσφατη εμφάνιση του βουλευτή του AKP Mustafa Açıkgöz στο Neuss έμελλε να επικριθεί δημόσια από το Βερολίνο, κάτι που η Άγκυρα δεν θα δεχόταν.

Στις 16 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στο Βερολίνο μετά από διαρροή εικόνων από ομιλία του Açıkgöz.

Ο Açıkgöz ζήτησε την “εξόντωση” των υποστηρικτών του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και του κινήματος Γκιουλέν, μιας οργάνωσης που φέρεται να πραγματοποίησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σύμφωνα με τους νομικούς κανονισμούς του 2017 στη Γερμανία, πολιτικοί από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούν προεκλογικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στη Γερμανία τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών. Ωστόσο, η BfV σημείωσε ότι βρέθηκαν ορισμένα “εκλογικά φυλλάδια”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού