Τσίπρας: Έξι τουλάχιστον παρακολουθήσεις της ΕΥΠ επιβεβαίωσε η ΑΔΑΕ – Υποβολή πρότασης μοφής κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αδιάψευστες αποδείξεις των νομότυπων επισυνδέσεων από τα αρχεία των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών τα οποία εντόπισε η ΑΔΑΕ, όπως έχει τη συνταγματική υποχρέωση. Ο φάκελος που πήρα χθες είχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από τα αιτήματα που υπέβαλα στην Αρχή. Περιέχει τα παράνομα έργα του παρακράτους που έστησε ο κος Μητσοτάκης

Τσίπρασ
Velonastongiaka

Η κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη της πιο βαθιάς εκτροπής από τη μεταπολίτευση και μετά. Ζούμε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο. Δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ΕΔ έχουν γίνει βορά ενός ρυπαρού, ενός εγκληματικού δικτύου. Το δίκτυο οργάνωσε ο πρωθυπουργός, για να έχει στο χέρι όχι μόνο κρίσιμες πληροφορίες για αντιπάλους και φίλους αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους. Ο πρωθυπουργός γράφει το χρονικό μιας αποστασίας από την ηθική της δημοκρατίας, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για τις υποκλοπές, ενώ αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Αυτό που συμβαίνει, αφορά τη ζωή των ανθρώπων, τους κανόνες μέσα από τους οποίους προοδεύει η κοινωνία. Αυτό που συμβαίνει μας αφορά όλους, πρόσθεσε.

Οπως είπε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το δίκτυο οργανώθηκε από την αρχή: ο πρωθυπουργός ανέλαβε τον έλεγχο της ΕΥΠ, διόρισε δικό του άνθρωπο ως επικεφαλής, όρισε τον ανιψιό του να επιβλέπει.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αδιάψευστες αποδείξεις των νομότυπων επισυνδέσεων από τα αρχεία των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών τα οποία εντόπισε η ΑΔΑΕ, όπως έχει τη συνταγματική υποχρέωση. Ο φάκελος που πήρα χθες είχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από τα αιτήματα που υπέβαλα στην Αρχή. Περιέχει τα παράνομα έργα του παρακράτους που έστησε ο κος Μητσοτάκης.

Στις 28 Δεκεμβρίου ζήτησα επισήμως έλεγχο για να διαλευκανθεί αν η ΕΥΠ παρακολούθησε τον Κ. Χατζηδάκη, τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο, τον Α/ΓΕΣ Λαλούση, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Λιακόπουλο, τον πρώην και τον νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξοπλισμών της, Λάγιο και Αλεξόπουλο. Η απάντηση ήταν 6×6, είπε.

Για τον κο Χατζηδάκη τα ευρήματα αφορούν διατάξεις από Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, οκτώ μήνες. Η κα Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον τέσσερις διατάξεις.

Για τους στρατιωτικούς ξεκινούν από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του 2022, δηλαδή για σχεδόν δύο χρόνια. Υπογράφηκαν δηλαδή δεκάδες διατάξεις.

Τέλος ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την υποβολή πρότασης δυσπστίας κατά του ρπρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού