ΚΚΕ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Χαιρετίζουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, την ακούραστη και πολύτιμη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας που μπήκαν αμέσως μπροστά, οργανωμένα, με αυτοθυσία στη μάχη της διάσωσης και τη στήριξη των πληγέντων με τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες, είδη πρώτης ανάγκης

Velonastongiaka

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και Μπιργκιούλ Μαξούμ, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Ξάνθη, μετέβη στην Τουρκία, το απόγευμα της Παρασκευής, για να εκφράσει την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας και συνολικά του λαού στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό.

Η αντιπροσωπεία, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, επισκέφθηκε την Αντιόχεια, τα Άδανα και άλλες σεισμόπληκτες περιοχές στην επαρχία Χατάι. Είχε διμερείς επαφές με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, το οποίο πρωτοστατεί στην οργάνωση και το συντονισμό των δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των σεισμόπληκτων μέσα από τα «Στέκια Γειτονιάς» που έχει συγκροτήσει. Η αντιπροσωπεία συμμετείχε, ακόμα, το απόγευμα του Σαββάτου, σε πολιτική εκδήλωση του ΚΚΤ στην Άγκυρα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το «Στέκι Γειτονιάς» του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στη συνοικία «Αyranci» της Άγκυρας, το πρωί της Κυριακής μετέβη στα Άδανα και στο “Στέκι Γειτονιάς” και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με επίσκεψη στο Στέκι Γειτονιάς του ΤΚΡ στα προάστια του Ισκεντερούν και στην ισοπεδωμένη Αντιόχεια.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Κρίσης του ΚΚ Τουρκίας, στη γειτονιά Αρμουτλού, όπου ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΤ πως κάθε σεισμόπληκτη περιοχή που επισκέπτεται η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «επιβεβαιώνει τις ευθύνες του αστικού κράτους και της κυβέρνησης».

Ταυτόχρονα, αυτά που βλέπει η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «επιβεβαιώνουν τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν τα μέλη και τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας για τη διάσωση ανθρώπων και για τη στήριξή τους», ανέφερε ο Γ. Μαρίνος.

Μεταφέροντας τα συγχαρητήρια της ΚΕ του ΚΚΕ για όλα αυτά που κάνουν οι Τούρκοι κομμουνιστές, σημείωσε πως «αυτό που κάνουν οι σύντροφοί μας, η ηρωική τους προσπάθεια τονίζει τη σημασία της πάλης των κομμουνιστών να αλλάξουν αυτή τη σάπια κοινωνία».

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθηθεί ο τουρκικός λαός.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Τουρκία η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε, το Σάββατο, με τον Κεμάλ Οκουγιάν, γγ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, ενώ συμμετείχε στην μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΤ, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Kocatepe στην ‘Αγκυρα, με κεντρικό ομιλητή τον γγ της ΚΕ του ΚΚΤ Κεμάλ Οκουγιάν και με κεντρικό σύνθημα “Για να μην ξαναβρεθούμε κάτω από τα συντρίμμια, ξεσηκωνόμαστε!”.

Στην παρέμβαση που έκανε στην εκδήλωση ο Γιώργος Μαρίνος μετέφερε μήνυμα αμέριστης αλληλεγγύης της ΚΕ του ΚΚΕ στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και το ΚΚ Τουρκίας. «Είμαστε στο πλευρό σας σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της τραγωδίας που χτύπησε τον τουρκικό και τον γειτονικό συριακό λαό» ανέφερε.

«Χαιρετίζουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, την ακούραστη και πολύτιμη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας που μπήκαν αμέσως μπροστά, οργανωμένα, με αυτοθυσία στη μάχη της διάσωσης και τη στήριξη των πληγέντων με τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες, είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτό είναι το TKP, αυτοί είναι οι κομμουνιστές, πρωτοπόροι αγωνιστές στο πλευρό των λαών για το δικαίωμα στη ζωή, για κάθε δικαίωμα ενάντια στο καθεστώς της εκμετάλλευσης, για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία» τόνισε.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού