Χριστοδουλίδης: Μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου

«Η όποια κριτική έγινε είναι καλοδεχούμενη, είμαστε εδώ για να κρινόμαστε καθημερινά και από εσάς και από τον κυπριακό λαό και στο τέλος της ημέρας θα κριθούμε από το έργο το οποίο θα παραχθεί από την κυβέρνηση», προσέθεσε ο Πρόεδρος

Velonastongiaka

Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πάρα πολύ ψηλά, και για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα το να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες είπε σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο με τον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «από αύριο, αμέσως μετά την ορκωμοσία των υπουργών και το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο ξεκινούμε δουλειά» και προσέθεσε:

«Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πάρα πολύ ψηλά και για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες.

Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος λαμβάνοντας υπόψη και τη θέληση και την επιμονή των συνεργατών μου ότι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, να υλοποιήσουμε όλα αυτά που υποσχεθήκαμε στον κυπριακό λαό.

Θα τα λέμε συχνά, γνωρίζετε την αδυναμία μου με τους δημοσιογράφους, λόγω της προηγούμενης μου ιδιότητας, να είστε σίγουροι ότι θα τα λέμε συχνά».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάποιες από τις μετεκλογικές του δηλώσεις περί της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου δεν τηρήθηκαν, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε: «Χθες ανακοινώθηκαν 25 διορισμοί, 14 άνδρες και 11 γυναίκες. Υπάρχουν δύο πρώην υπουργοί, οι οποίοι έχουν διοριστεί για συγκεκριμένο αντικείμενο, υπάρχει λόγος για τους συγκεκριμένους διορισμούς, Υπουργοί που είναι τεχνοκράτες. Ο κ. Ιωάννου έχει με μεγάλη επιτυχία εφαρμόσει το ΓΕΣΥ και αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο Υπουργείο για να εφαρμόσει ανάμεσα σε άλλα και τη μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκανα και σχετική αναφορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο κ. Κεραυνός, ένας πετυχημένος Υπουργός Οικονομικών, (διορίστηκε) για να στείλουμε το μήνυμα της συνέχειας όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Έχω πει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πολλές φορές ότι ειδικότερα στα θέματα της οικονομίας δεν πρέπει να επηρεάζονται οι πολιτικές μας από εκλογικούς κύκλους και δεν παίζεις με την οικονομία. Άρα, υπήρχε συγκεκριμένος λόγος για τις δύο αυτές επιλογές».

«Η όποια κριτική έγινε είναι καλοδεχούμενη, είμαστε εδώ για να κρινόμαστε καθημερινά και από εσάς και από τον κυπριακό λαό και στο τέλος της ημέρας θα κριθούμε από το έργο το οποίο θα παραχθεί από την κυβέρνηση», προσέθεσε ο Πρόεδρος ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «υπάρχουν διορισμοί που θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα».

Σε αναφορά δημοσιογράφου σε αντιδράσεις από ανθρώπους του Πολιτισμού σχετικά με τον διορισμό του Μιχάλη Χατζηγιάννη στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού και για το ότι δεν δόθηκε χρόνος στον κ. Τουμαζή να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «τα μέλη του νυν Υπουργικού Συμβουλίου είχαν υπογράψει δημόσια ότι δεν επιθυμούν να είναι μέλη μιας ενδεχόμενης δικής μου κυβέρνησης και αντιλαμβάνεστε ότι όταν κάποιος δημόσια κάνει μια τέτοια δήλωση οφείλω να το σεβαστώ» και προσέθεσε: «Από κει και πέρα ο κ. Χατζηγιάννης είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης και ο ίδιος θα κρίνεται καθημερινά και σας ζητώ να είστε αυστηροί μαζί του όπως να είστε αυστηροί με όλους μας από τη δουλειά την οποία θα προσφέρει μέσα από το Υφυπουργείο Πολιτισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού