Δανία: Ισχυρή ανάπτυξη 3,6% το 2022

Η οικονομία στη σκανδιναβική χώρα των σχεδόν 6 εκατομμυρίων κατοίκων αναπτύχθηκε κατά 0,9% τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, παρόλο που ο υψηλός πληθωρισμός και τα αυξανόμενα επιτόκια έφεραν άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες κοντά στην ύφεση

δανια οικονομια
Velonastongiaka

Σταθερή οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 3,6% κατέγραψε η οικονομία της Δανίας παρά την πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης αλλά με τη στήριξη της υψηλής απασχόλησης και των ισχυρών εξαγωγών φαρμακευτικών προϊόντων.

Η οικονομία στη σκανδιναβική χώρα των σχεδόν 6 εκατομμυρίων κατοίκων αναπτύχθηκε κατά 0,9% τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, παρόλο που ο υψηλός πληθωρισμός και τα αυξανόμενα επιτόκια έφεραν άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες κοντά στην ύφεση.

Οι υψηλές αποταμιεύσεις μεταξύ των Δανών συνέβαλαν στην αποτροπή μιας μεγαλύτερης πτώσης της ιδιωτικής κατανάλωσης, η οποία αποτελεί σχεδόν το ήμισυ της οικονομίας της χώρας.

Η ιδιωτική κατανάλωση μειώθηκε 2,6% πέρυσι, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο στο 8,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού