Ψηλά η Ελλάδα στις νοσηλείες ηλικωμένων λόγω κορονοϊού

Η χώρα μας περιλαμβάνεται σε λίστα με ακόμη 14 ευρωπαϊκές, στις οποίες υπάρχει η συγκεκριμένη τάση, ενώ έχει την τρίτη υψηλότερη θέση σε νοσηλείες ηλικιωμένων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου

κορονοϊός
Velonastongiaka

Αύξηση στα κρούσματα CoViD σε άτομα άνω των 65 ετών, καταγράφηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η χώρα μας περιλαμβάνεται σε λίστα με ακόμη 14 ευρωπαϊκές, στις οποίες υπάρχει η συγκεκριμένη τάση, ενώ έχει την τρίτη υψηλότερη θέση σε νοσηλείες ηλικιωμένων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από σημερινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), με θέμα την πορεία της πανδημίας. Σύμφωνα με τους συντάκτες της, μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έληξε την περασμένη Κυριακή, αναφέρθηκαν αυξητικές τάσεις στα ποσοστά κρουσμάτων μεταξύ ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, σε 15 από τις 26 χώρες που παρέχουν στοιχεία. Η τάση αυτή δεν είναι νέα και έχει διάρκεια 3 έως 4 εβδομάδων.

Σύμφωνα με το χθεσινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα έχουν τη “μερίδα του λέοντος” στους θανάτους και στις νοσηλείες σε ΜΕΘ. Την εβδομάδα 20 έως 26 Φεβρουαρίου, έγιναν 28 νέες διασωληνώσεις σε ασθενείς διάμεσης ηλικίας 76 ετών. Η διάμεση ηλικία των θανάτων ασθενών με CoViD στην Ελλάδα είναι τα 85 έτη, με το σύνολο των θανόντων να έχουν υποκείμενο νόσημα και ηλικία άνω των 70 ετών.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού