Επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Επιθέσεις εναντίον του καταγγέλλει το ΚΚΕ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό από το μνημείο. Οι διαδηλωτές τούς εμπόδισαν και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν

θεσσαλονικη επεισοδια
Velonastongiaka

Ένταση επικράτησε στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του ΚΚΕ που νωρίτερα είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό από το μνημείο. Οι διαδηλωτές τούς εμπόδισαν και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ, καθώς κατά τη συμπλοκή, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο διαδηλωτές.

Νωρίτερα στο σημείο πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας 150 ατόμων, ενώ, αυτή τη στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στην παραλιακή με κατεύθυνση τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Παράλληλα, πραγματοποιείται πορεία φοιτητών και συλλογικοτήτων προς το ΥΜΑΘ.

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα “Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννη Δελή», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού