Μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξανέστησαν με την επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο – «Η δικαιοσύνη δεν χρειάζεται υποδείξεις»

Τα έξι μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης, αιχμηρά υπογραμμίζεται πως αυτές οι κινήσεις πλήττουν την εικόνα της Δικαιοσύνης, καθώς «εμφανίζεται να δέχεται παραγγελίες» προκειμένου να κάνει τη δουλειά της

ντογιακος
Velonastongiaka

Σκληρή ανακοίνωση για την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο με σαφέστατες αιχμές για παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών, εξέδωσαν έξι μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Η δικαιοσύνη δεν χρειάζεται υποδείξεις» διαμηνύουν στην αυστηρή ανακοίνωσή τους. Όπως μάλιστα σημειώνουν «η επιστολή του πρωθυπουργού αποτελεί παραβίαση της αρχής διάκρισης των εξουσιών, στερείται νομιμοποιητική βάσης και πλήττει την εικόνα της δικαιοσύνης που εμφανίζεται να δέχεται παραγγελίες».

Σημειώνεται ότι τα έξι μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης, αιχμηρά υπογραμμίζεται πως αυτές οι κινήσεις πλήττουν την εικόνα της Δικαιοσύνης, καθώς «εμφανίζεται να δέχεται παραγγελίες» προκειμένου να κάνει τη δουλειά της.

Τα έξι μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ασκούν κριτικοί και στο προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «ασκείται για άλλη μια φορά στην τέχνη της επιλεκτικής σιωπής» και το καλούν να «αντιδράσει άμεσα».

«Το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,  που ασκείται για άλλη μια φορά  στην τέχνη της επιλεκτικής σιωπής, οφείλει να αντιδράσει άμεσα -όπως πράτταμε κι εμείς ως προεδρείο, όποτε πρωθυπουργοί ή υπουργοί κυβερνήσεων υπερέβαιναν τα εσκαμμένα – και αφενός να επισημάνει στον Πρωθυπουργό,  αφετέρου να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας μας, ότι η Δικαιοσύνη ούτε χρειάζεται, ούτε καλοδέχεται τις υποδείξεις» αναφέρουν.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού