Παντσέρι: Έτσι πήρε η Εύα Καϊλή τα λεφτά του Κατάρ

Όσον αφορά στο Κατάρ σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει καταθέσει ο Παντσέρι η προσπάθεια επιρροής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ φέρεται να ξεκίνησε στα τέλη του 2017. Σύμφωνα με τον εγκέφαλο του Qatargate μετά από συναντήσεις στις αρχές του 2018 με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Ali bin Samikh Al Marri, η ίδια χώρα συμφώνησε να πληρώνει τον ίδιο και τον Φ. Τζόρτζι με 1 εκατ. ευρώ το 2018 και άλλο ένα το 2019

Παντσέρι
Velonastongiaka

Λεπτομέρειες που αφορούν στο σκάνδαλο Qatargate, τη συμφωνία του Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές αρχές και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς στην κατοχή της Deutsche Welle περιήλθαν έγγραφα από τις ηχογραφημένες καταθέσεις του Αν. Παντσέρι.

Σύμφωνα με τον πρώην ευρωβουλευτή, μετά το 2019 και αφού εγκατέλειψε τα καθήκοντά του, ίδρυσε τη ΜΚΟ «Fight Impunity» ώστε να συνεχίσει τη δράση του. Εκείνη την εποχή, και σύμφωνα με τις καταθέσεις του, άρχισε να εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatargate και η Εύα Καϊλή.

Ο Παντσέρι ισχυρίστηκε ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ, ποσό το οποίο χρησιμοποίησε για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της με σκοπό την επανεκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, το Μαρόκο άρχισε πληρώνει με «μαύρο» χρήμα τους εμπλεκόμενους, από το 2019, όταν αυτός και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι συμφώνησαν να παίρνουν 50.000 ευρώ ετησίως με αντάλλαγμα να δημιουργήσουν μια ευνοϊκή εικόνα για το βοριοαφρικανικό κράτος εντός των κύκλων χάραξης πολιτικής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Ο πρώην ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε επίσης, ότι περίπου την ίδια περίοδο, παρόμοια συμφωνία είχε συναφθεί με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Μαυριτανίας. Ο Παντσέρι δήλωσε ότι η εν λόγω πρακτική διήρκεσε μόνο το 2019, με τον ίδιο και τον Τζόρτζι να λαμβάνουν δύο πληρωμές των 50.000 ευρώ ο καθένας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την DW η κυβέρνηση του Μαρόκου έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο, ενώ η Μαυριτανία δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Όσον αφορά στο Κατάρ σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει καταθέσει ο Παντσέρι η προσπάθεια επιρροής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ φέρεται να ξεκίνησε στα τέλη του 2017. Σύμφωνα με τον εγκέφαλο του Qatargate μετά από συναντήσεις στις αρχές του 2018 με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Ali bin Samikh Al Marri, η ίδια χώρα συμφώνησε να πληρώνει τον ίδιο και τον Φ. Τζόρτζι με 1 εκατ. ευρώ το 2018 και άλλο ένα το 2019.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού