Γερμανικός Τύπος: Κύμα διαμαρτυριών στην Ελλάδα με αφορμή το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει αρχικά να αποσείσει την κριτική προς την κυβέρνησή του, επισημαίνοντας τις αποτυχίες δεκαετιών στο ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα. Ωστόσο, αυτή η τακτική φάνηκε να λειτουργεί μόνο σε περιορισμένο βαθμό, γι' αυτό και ο Μητσοτάκης προσάρμοσε την προσέγγισή του. Την Τετάρτη ο ίδιος, ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραβρέθηκαν στην κηδεία ενός εκ των μηχανοδηγών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης με γραπτή δήλωσή του από την εισαγγελία να διεξαγάγει το συντομότερο δυνατόν ολοκληρωμένη έρευνα και διαβεβαίωσε για πλήρη συνεργασία»

Τέμπη
Velonastongiaka

Τις μαζικές απεργίες και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα σχολιάζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Με αφορμή το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα, το κύμα διαμαρτυριών στη χώρα συνεχίζεται», γράφει το RedaktionsNetzwerk Deutschland. «Μια νέα απεργία έχει σχεδόν παραλύσει τη δημόσια ζωή στην Ελλάδα: ναυτικοί, οδηγοί λεωφορείων, γιατροί και εκπαιδευτικοί, καθώς και το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, γεγονός που προκάλεσε χάος στους δρόμους, ιδίως στις μεγάλες πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τα πλοία παρέμειναν επίσης στα λιμάνια, με αποτέλεσμα πολλά νησιά να αποκοπούν από την ηπειρωτική χώρα».

«Η εισαγγελική έρευνα διευρύνθηκε και ο σταθμάρχης […] δεν είναι πλέον ο μόνος ύποπτος», δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι έρευνες στρέφονται επίσης κατά του προϊσταμένου επιθεωρητή που φέρεται να διόρισε τον άπειρο σταθμάρχη. Ένας άλλος σιδηροδρομικός υπάλληλος έπρεπε να βρίσκεται στο πόστο του μέχρι τις έντεκα το βράδυ της νύχτας του ατυχήματος, αλλά το είχε εγκαταλείψει νωρίτερα». Η F.A.Z.επισημαίνει ακόμη πως «αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να αφορά και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στις Βρυξέλλες, καθώς υπάρχει το ερώτημα, εάν υπεξαιρέθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια».

Τέλος, η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σχολιάζει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει αρχικά να αποσείσει την κριτική προς την κυβέρνησή του, επισημαίνοντας τις αποτυχίες δεκαετιών στο ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα. Ωστόσο, αυτή η τακτική φάνηκε να λειτουργεί μόνο σε περιορισμένο βαθμό, γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης προσάρμοσε την προσέγγισή του. Την Τετάρτη ο ίδιος, ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραβρέθηκαν στην κηδεία ενός εκ των μηχανοδηγών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης με γραπτή δήλωσή του από την εισαγγελία να διεξαγάγει το συντομότερο δυνατόν ολοκληρωμένη έρευνα και διαβεβαίωσε για πλήρη συνεργασία».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού