ΗΠΑ: Προϋπολογισμός Μπάιντεν 6,9 τρισ. δολ. – Γενναίες αυξήσεις φορολογίας

Στις προτεινόμενες αυξήσεις φόρων περιλαμβάνεται ελάχιστος φόρος 25% για τους εκατομμυριούχους, εταιρικός φόρος 28% και διπλασιασμός του φόρου για τα κέρδη των αμερικανικών πολυεθνικών στο εξωτερικό στο 21% από 10,5%

Μπάιντεν
Velonastongiaka

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε σχέδιο προϋπολογισμού 6,9 τρισ. δολαρίων την Πέμπτη, το οποίο προβλέπει αύξησεις φόρων για τις επιχειρήσεις, τους επενδυτές και τους πλουσιότερους Αμερικανούς και φιλοδοξεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 3 τρισ. δολάρια σε βάθος 10ετίας.

Στις προτεινόμενες αυξήσεις φόρων περιλαμβάνεται ελάχιστος φόρος 25% για τους εκατομμυριούχους, εταιρικός φόρος 28% και διπλασιασμός του φόρου για τα κέρδη των αμερικανικών πολυεθνικών στο εξωτερικό στο 21% από 10,5%.

Η πρόταση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, αυξάνει τη χρηματοδότηση σε μια σειρά κυβερνητικών προγραμμάτων, ενισχύοντας το Medicare και μειώνοντας τις τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και μειώνοντας το έλλειμμα κατά 3 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού