Ξεκίνησε το 38ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Στον απόηχο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έγινε η έναρξη του 38ου τακτικού συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), κατά την οποία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων

ΓΣΕΕ
Velonastongiaka

Στον απόηχο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έγινε η έναρξη του 38ου τακτικού συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), κατά την οποία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Το συνέδριο χαιρέτισε με επιστολή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς όπως ανέφερε, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν αδύνατο να παραστεί.

Όπως τόνισε στην επιστολή της, η κυρία Σακελλαροπούλου «πολλά έχουν αλλάξει από το πρώτο συνέδριο της ΓΣΕΕ το 1918, αλλά το αίτημα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης παραμένει διαρκές και ισχυρό. Η συμβολή της ΓΣΕΕ στην έρευνα και την αναβάθμιση του πεδίου της εργασίας είναι κρίσιμη. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει σημαίνουσα αποστολή και ευθύνη στη δημοκρατία μας, τόσο για τη συλλογική εκπροσώπηση των εργαζομένων, όσο και για την υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και του γενικού συμφέροντος».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, εξέφρασε την βαθειά του οδύνη για το «αδιανόητο» όπως το χαρακτήρισε σιδηροδρομικό δυστύχημα και τόνισε ότι στα αυτιά όλων ηχεί ένα τεράστιο «γιατί» και ερωτήματα για το «πώς θα διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και θα αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και πώς οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δεν θα γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών». Δεσμεύτηκε ωστόσο, ότι από την πλευρά τους τα συνδικάτα «θα συμβάλουν με τις έρευνες και τις προτάσεις τους, αν υπάρξει πραγματικό πνεύμα συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, της δικαιοσύνης, των επιστημονικών φορέων και όσων θα εμπλακούν, ώστε και δικαιοσύνη να αποδοθεί, και να εξασφαλιστεί ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού