Πέθανε ο συγγραφέας Αλέξης Πάρνης

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα

Αλέξης Πάρνης
Velonastongiaka

Σε ηλικία 99 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αλέξης Πάρνης, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, πολεμικός ανταποκριτής και μυθιστοριογράφος, αλλά και μαχητής του ΕΛΑΣ στην Εθνική Αντίσταση και του ΔΣΕ στον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Αλέξης Πάρνης, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Σωτήρης Λεωνιδάκης, γεννήθηκε στον στον Πειραιά στις 24 Μαΐου του 1924. Από μικρός οργανώθηκε στην Εθνική Αντίσταση στις τάξεις του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Πήρε μέρος μέρος στην τελευταία μάχη κατά των Γερμανών στην Αθήνα και τραυματίστηκε στα Δεκεμβριανά. Έμαθε για το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο νοσοκομείο της Κορυτσάς όπου νοσηλευόταν και τον Μάιο του 1945 μεταφέρθηκε στο Ρουμπίκ της Αλβανίας.

Η συγγραφική του καριέρα ξεκίνησε  με το μονόπρακτο «Τελευταία νύχτα», έργο που αναφέρεται στα Δεκεμβριανά και παίχτηκε από τον θίασο των ανταρτών. Από τον Νοέμβριο του 1948 εργάστηκε ως πολεμικός ανταποκριτής, υπολοχαγός για το φύλλο του ΔΣΕ, «Δελτίο ειδήσεων» και αργότερα για την εφημερίδα «Προς την νίκη». Την ίδια περίοδο έγραψε τη συλλογή διηγημάτων «Είμαι μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού» που εκδόθηκε από στα τυπογραφία του Δημοκρατικού Στρατού στις Πρέσπες.

Η κηδεία του Αλέξη Πάρνη θα γίνει τη Δευτέρα.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού