Ραγκούσης: Η τραγωδία των Τεμπών είχε ως αποτέλεσμα «να εκθεμελιωθούν οι βασικοί πυλώνες του «κυριακομητσοτακισμού»

Αναφερόμενος την πρωθυπουργική επιστολή στον Ισίδωρο Ντογιάκο, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «αδιανόητη πρωτοβουλία Μητσοτάκη να καταπατήσει την διάκριση των εξουσιών»

Velonastongiaka

Την διαπίστωση ότι βρισκόμαστε «στην αρχή ενός μεγάλου κύματος πολιτικής αλλαγής στην χώρα», εξέφρασε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης.

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών είχε ως αποτέλεσμα «να εκθεμελιωθούν οι βασικοί πυλώνες του «κυριακομητσοτακισμού», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Σε σχέση με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε ότι είδαμε την «τρίτη ή τέταρτη αλλαγή γραμμής της κυβέρνησης», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου».

Αναφερόμενος στην ουσία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ο Γιάννης Ραγκούσης απαρίθμησε όλους τους παράγοντες που, όπως είπε, στοιχειοθετούν την ευθύνη της κυβέρνησης: αναφέρθηκε, δηλαδή, στην «έκνομη και ρουσφετολογική μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη, προσθέτοντας πως κατά την επίσκεψη του στην Λάρισα, «οι εργαζόμενοι των διαβεβαίωσαν ότι όποιος άλλος κι αν ήταν στη θέση του, δεν θα είχε γίνει το δυστύχημα».

Επίσης, ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε στη θέση εκτός λειτουργίας του δευτεροβάθμιου κέντρο ελέγχου στην Κάρολου, όπως επίσης και το ότι δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα  από το 2019. «Αν είχε διορθωθεί μία μικρή βλάβη μετά από μία πυρκαγιά, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», είπε για να προσθέσει ότι «η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι οι παραπάνω παράγοντες συνυπήρχαν».

Ο Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον παραιτηθέντα υπουργό μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, επισημαίνοντας ότι «τον εκθέτει το γεγονός ότι φώναζε ντροπή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο όταν εκείνος έθετε ζητήματα ασφαλείας». Είπε, επίσης, ότι «τον εκθέτουν τα εξώδικα των εργαζομένων με τα οποία προειδοποιούσαν για τα κενά ασφαλείας, όπως και η παραίτηση του υπεύθυνου ασφάλειας του συστήματος τηλεδιοίκησης».

Αναφερόμενος την πρωθυπουργική επιστολή στον Ισίδωρο Ντογιάκο, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «αδιανόητη πρωτοβουλία Μητσοτάκη να καταπατήσει την διάκριση των εξουσιών», ενώ σχολιάζοντας τα διαβήματα και τις έγκαιρες προειδοποιήσεις  των συνδικαλιστών, επισήμανε ότι «η παρούσα συγκυρία επαναβαπτίζει και επανανομιμοποιεί την ιδέα του συνδικαλισμού. «Κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα αυτιά και τα μάτια όταν μιλούν οι εργαζόμενοι» είπε προειδοποιώντας ότι «αν δεν αλλάξει κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και στο θέμα των μεταφορών». Τέλος, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ούτε σκέψη για συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ούτε, όμως, με τη Νέα Δημοκρατία.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού