Συνέδριο ΓΣΕΕ: Εισήγηση του προέδρου Γ. Παναγόπουλου για απεργιακές κινητοποιήσεις στις 16 Μαρτίου

Πρόταση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Συνέδριο ΓΣΕΕ
Velonastongiaka

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα με τις τοποθετήσεις των συνέδρων οι εργασίες του 38ου Τακτικού Συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως ανέφερε και χθες στην ομιλία του κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εισηγήθηκε σήμερα και ζήτησε να ληφθεί ομόφωνη απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Αφού έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα των εργαζομένων, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ για επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, μίλησαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών συνδικάτων, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι από Τουρκία και Ουκρανία.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος από την Τουρκία Τζιμαήλ Μπακιντί (Cemail Bakindi) κατά την τοποθέτησή του, είπε ότι νοιώθει υποχρέωση να ευχαριστήσει τη ΓΣΕΕ και τον ελληνικό λαό για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο τραγικό συμβάν του φονικού σεισμού στην Τουρκία.Υπενθυμίζεται ότ το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

Το 38ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας διεξάγεται με τη συμμετοχή περίπου 400 συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα). Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1000 ψηφίσαντες εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού