ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να μην διανοηθεί ο Μητσοτάκης να κρύψει τον Κ. Αχ. Καραμανλή και τους υφυπουργούς από τη Βουλή

"Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά εδώ και μέρες κρύβεται"

καραμανλήσ
Velonastongiaka

Να «μην διανοηθεί να κρύψει» από τη Βουλή τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή, τους υφυπουργούς και τον Γ.Γ. του υπουργείου, καλεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «η προσπάθεια συγκάλυψης των άμεσα εμπλεκομένων πίσω από τον ”διοικητή” του υπουργείου κ. Γεραπετρίτη, που ούτε καν ορκίστηκε υπουργός, είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία, την αλήθεια και τις οικογένειες των θυμάτων».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Μετά την απόφαση για σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ένα ερώτημα απασχολεί την ελληνική κοινωνία:

Θα έρθουν έστω και τώρα, 15 ημέρες μετά, στη Βουλή για να απαντήσουν για τις ευθύνες τους αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Ο πρώην υπουργός κ. Καραμανλής, οι υφυπουργοί κ. Καραγιάννης και κ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο ΓΓ του υπουργείου κ. Ξιφαράς;

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να τους κρύψει.

Η προσπάθεια συγκάλυψης των άμεσα εμπλεκομένων πίσω από τον ”διοικητή” του υπουργείου κ. Γεραπετρίτη, που ούτε καν ορκίστηκε υπουργός, είναι προσβλητική για την Δημοκρατία, την αλήθεια και τις οικογένειες των θυμάτων».

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση κρύβει τον κ. Καραμανλή…

“Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά εδώ και μέρες κρύβεται”, τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

“Ακριβώς επειδή είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τραγωδία στην οποία θρηνήσαμε 57 συμπολίτες μας, πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Και το πρώτο που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, ειδικά όσοι έχουμε δημόσιο βήμα, είναι να ακούσουμε. Να ακούσουμε αυτούς που προειδοποιούσαν εδώ και καιρό για αυτό που ζήσαμε και αυτοί είναι οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Το σωματείο των μηχανοδηγών το 2021 και το 2022 είχε στείλει τρία εξώδικα για τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο”, σημείωσε (“Στο Κόκκινο” Θεσσαλονίκης).

“Πότε είδε ο κ. Καραμανλής τους εργαζόμενους; Ποτέ! Τέσσερα χρόνια η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ακόμα στη θέση τους, δεν συνάντησε ποτέ τους εργαζόμενους που φώναζαν. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών βέβαια και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσουν γιατί 10 μέρες πριν το δυστύχημα, ο κ. Καραμανλής φώναζε στη Βουλή ότι είναι ντροπή να θέτουμε θέματα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο. Δεν ήξερε ή έλεγε ψέματα; Δεν ξέρω τι είναι πιο τρομακτικό”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Πώς φτάσαμε στον σταθμό της Λάρισας να έχουμε από 25, μόλις 10 σταθμάρχες; Και ο ένας μάλιστα να είναι ο τραγικός σταθμάρχης που και με παράτυπο τρόπο βρέθηκε εκεί και την κατάλληλη εμπειρία και γνώση δεν είχε. Γιατί σταμάτησε να λειτουργεί η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα μετά το 2019; Γιατί το 2020 σταμάτησε να λειτουργεί το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην Καρόλου, στα κεντρικά του ΟΣΕ; Γιατί δεν λειτούργησε ποτέ το σύστημα ομαδικής επικοινωνίας, το GSMR, το οποίο είχε μπει το ’19, είχαν γίνει οι δοκιμές και έγινε και εκπαίδευση του προσωπικού; Αν κάτι από αυτά λειτουργούσε, σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το δυστύχημα”, δήλωσε.

“Ο κ. Μητσοτάκης βγήκε την πρώτη μέρα σε τηλεοπτικό διάγγελμα και έδωσε πόρισμα, μιλώντας για “τραγικό ανθρώπινο λάθος”. Κατάλαβαν πολύ γρήγορα ότι αυτή η γραμμή εξοργίζει περισσότερο τον κόσμο και έφτασε την Κυριακή να ζητήσει συγγνώμη για την τραγωδία. Μία συγγνώμη βέβαια που για να την πει έφτασε στα χρόνια του Σημίτη. Για να γίνει πολύ γρήγορα η γραμμή “όλοι φταίμε”. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν φταίμε όλοι, στην πραγματικότητα δεν φταίει κανείς…”, τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Αυτό κάνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό κάνουν με το να κρύβουν τον κ. Καραμανλή και τους υφυπουργούς Μεταφορών από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αυτό κάνουν με το να βάζουν μεταβατικό πρόεδρο στον ΟΣΕ τον άνθρωπο που μέχρι προχθές ήταν τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης για θέματα ασφάλειας του δικτύου. Αυτό είναι πραγματικά αχαρακτήριστο, είναι προσβολή για τους ανθρώπους που έφυγαν”, είπε.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού