Ισπανία: Νέα πρόταση μομφής κατά Σάντσεθ από το ακροδεξιόι Vox

Είναι σίγουρο ότι η πρόταση μομφής δεν θα λάβει την απαραίτητη στήριξη για να καρποφορήσει

Velonastongiaka

Για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Σάντσεθ, το ακροδεξιό κόμμα Βοξ, κάνει πρόταση μομφής που θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο στις 21 και 22 Μαρτίου. Η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί είτε αργά το βράδυ της 22ης Μαρτίου ή το πρωί στις 23 του μηνός.

Αν και είναι σίγουρο ότι η πρόταση μομφής δεν θα λάβει την απαραίτητη στήριξη για να καρποφορήσει, εντούτοις η ακροδεξιά επιδιώκει μία δυναμική εμφάνιση της στο κοινοβούλιο με την απαραίτητη επικοινωνιακή δυναμική που δίνει μία πρόταση μομφής καθώς βλέπει την πτωτική τάση της στις δημοσκοπήσεις.

Άλλωστε το Λαϊκό Κόμμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη δηλώσει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία ενώ τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ήδη δηλώσει ότι θα την καταψηφίσουν. Οπότε οι μόνοι που θα στηρίξουν την πρόταση είναι οι 52 βουλευτές του Βοξ επί συνόλου 350. Η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη νέα πρόταση δυσπιστίας του Βοξτο συντομότερο δυνατό, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για την ισπανική πολιτική, προ των πυλών των καθοριστικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 28 Μαΐου.

Η έκπληξη αυτής της πρότασης μομφής είναι ότι θα την παρουσιάσει στη Βουλή ο βετεράνος καθηγητής και οικονομολόγος Ραμόν Ταμάμες, 89 ετών, πρώην μέλος του ισπανικού κομμουνιστικού κόμματος στη νεότητά του, ο οποίος διαφωνεί μεν ριζικά με το πρόγραμμα του Βοξ αλλά όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, «επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει στη δημόσια ζωή στο τέλος της ζωής του».

Παρά το γεγονός ότι ο Σάντσεθ από τις 20-26 Μαρτίου θα πραγματοποιεί την δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία του (από τις συνολικά πέντε που είναι προγραμματισμένες ενόψει της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2023) εντούτοις θα είναι ο ίδιος που θα απαντήσει στο Βοξ στη Βουλή αν και δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Άλλωστε η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν η πρόταση μομφής να συζητηθεί το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να μην επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού