Συνάντηση με τον Ερντογάν μόνον όταν η Τουρκία εγκαταλείψει τα εδάφη μας, ξεκαθαρίζει ο Άσαντ

Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης, πως πιστεύει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι σε εξέλιξη, αλλά η μορφή έχει αλλάξει. Στο παρελθόν, ο παγκόσμιος πόλεμος ήταν συμβατικοί πόλεμοι, με στρατούς από πολλές χώρες που εργάζονται εναντίον πολλών άλλων χωρών. Τώρα υπάρχει αυτή η κατάσταση.” Αλλά λόγω των προηγμένων όπλων, ειδικά των πυρηνικών, υπάρχει μια αποτρεπτική δύναμη για συμβατικό πόλεμο”

ερντογαν ασαντ
Velonastongiaka

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επιβεβαίωσε, σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο «Sputnik», ότι «η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετίζεται με την επίτευξη ενός σταδίου στο οποίο η Τουρκία είναι έτοιμη, ξεκάθαρα και χωρίς καμία ασάφεια, να εγκαταλείψει εντελώς από το συριακό έδαφος», μετέδωσε η ΕΡΤ.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι πρέπει «να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε την τρομοκρατία και να επιστρέψουμε στη κατάσταση όπως ήταν πριν από την έναρξη του πολέμου στη Συρία. Αυτή είναι η μόνη περίπτωση που μπορεί να υπάρξει συνάντηση μεταξύ εμένα και Ερντογάν. Εκτός από αυτό , ποια είναι η αξία αυτής της συνάντησης και γιατί να την κάνουμε αν δεν επιτύχει τελικά αποτελέσματα σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία;»

Ο Αλ Άσαντ επεσήμανε ότι η Συρία «εμπιστεύεται τη ρωσική πλευρά, η οποία έπαιξε το ρόλο του μεσολαβητή για τη διευκόλυνση των επαφών, αλλά μέσα στα θεμέλια στα οποία βασίζεται η ρωσική πολιτική, που είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός της κυριαρχίας των κρατών, η παραίτηση από την τρομοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, την κυριαρχία του συριακού κράτους στο έδαφός της και την έξοδο των ξένων δυνάμεων από το συριακό έδαφος.

Επιβεβαίωσε ακόμη ότι «οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει την πορεία του πολέμου προς τον τερματισμό του με την αποκατάσταση όλων των συριακών δικαιωμάτων, την αποκατάσταση των κατεχόμενων εδαφών και την αποκατάσταση της πλήρους κυριαρχίας του συριακού κράτους, πρέπει να προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε και αυτό είναι πάνω στο οποίο εργάζεται η Ρωσία σε συνεργασία με τη Συρία».

Επιπλέον, ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, πως πιστεύει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι σε εξέλιξη, αλλά η μορφή έχει αλλάξει.

Στο παρελθόν, ο παγκόσμιος πόλεμος ήταν συμβατικοί πόλεμοι, με στρατούς από πολλές χώρες που εργάζονται εναντίον πολλών άλλων χωρών. Τώρα υπάρχει αυτή η κατάσταση.” Αλλά λόγω των προηγμένων όπλων, ειδικά των πυρηνικών, υπάρχει μια αποτρεπτική δύναμη για συμβατικό πόλεμο”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού