Γερμανικός Τύπος: Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η θλίψη μετατρέπεται σε οργή

Ο Μητσοτάκης ήλπιζε να υπερασπιστεί την αυτοδυναμία του στις εκλογές. Ωστόσο, εάν οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων επαληθευτούν, η προοπτική αυτή μετά την καταστροφή είναι μακρινή

Τραγωδία στα Τέμπη
Velonastongiaka

Νέα γενική απεργία και μαζικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην Ελλάδα την Πέμπτη (16/03), ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την ελληνική κυβέρνηση στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών. «Το αρχικό σοκ από την καταστροφή και η θλίψη για τα θύματα μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε οργή προς την κυβέρνηση», γράφει ο Γκερντ Χέλερ, ρεπόρτερ του RedaktionsNetzwerk Deutschland και της Handelsblatt στην Ελλάδα.

«Μέχρι στιγμής, ο Μητσοτάκης πήγαινε στις βουλευτικές εκλογές ως ξεκάθαρο φαβορί. Τώρα ο συντηρητικός πρωθυπουργός βρίσκεται σε θέση άμυνας. Το 56% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση δήλωσε ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα θα επηρέαζε “σημαντικά” την απόφαση ψήφου τους, ενώ το 62% αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση κρίσεων από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κάτω από το όριο του 30% για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί από 7% σε λιγότερο από 3%, καθιστώντας αδύνατη μια δημοσκοπική πρόβλεψη για το ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές.

Ο Μητσοτάκης ήλπιζε να υπερασπιστεί την αυτοδυναμία του στις εκλογές. Ωστόσο, εάν οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων επαληθευτούν, η προοπτική αυτή μετά την καταστροφή είναι μακρινή. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να προσπαθήσει να σχηματίσει συνασπισμό με αριστερά κόμματα και να επιστρέψει έτσι στην εξουσία.

Ο Μητσοτάκης παίζει τώρα με τον χρόνο. Οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο στις αρχές Ιουλίου. Μέχρι τώρα, η 9η Απριλίου θεωρούνταν μια πιθανή ημερομηνία, όμως τώρα δεν γίνεται καμία συζήτηση επ’ αυτού. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι πιθανό να καθυστερήσει την προσφυγή στις κάλπες όσο το δυνατόν περισσότερο – με την ελπίδα ότι μέχρι τότε η οργή των ψηφοφόρων για την αποτυχία του κράτους θα έχει κάπως καταλαγιάσει».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού