Ο Τόνι Μπλερ ζητεί επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ μελλοντικά

"Το ζήτημα για το αν και το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιστρέψει μέσα στην ΕΕ ανήκει σε μια μελλοντική γενιά. Πιστεύω πως αυτή είναι η πραγματικότητα"

Velonastongiaka

Η ενδεχόμενη επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία αποχώρησε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit του 2016, δεν μπορεί να εξετασθεί πριν περάσουν πολλά χρόνια, εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

“Το ζήτημα για το αν και το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιστρέψει μέσα στην ΕΕ ανήκει σε μια μελλοντική γενιά. Πιστεύω πως αυτή είναι η πραγματικότητα”, δήλωσε ο Τόνι Μπλερ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο και στα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων Ansa (Ιταλία), DPA (Γερμανία) και Efe (Ισπανία), την οποία έδωσε από τα γραφεία του Ινστιτούτου του για την Παγκόσμια Αλλαγή, στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο 69χρονος πρώην ηγέτης των Εργατικών είχε αντιταχθεί σθεναρά στο Brexit, διεξάγοντας μάλιστα εκστρατεία στη Βόρεια Ιρλανδία για να προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα είχε μια έξοδος από την ΕΕ στην επαρχία αυτή, η οποία είχε συγκλονισθεί από τρεις δεκαετίες βιαιοτήτων μέχρι την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε τον Απρίλιο 1998, πριν από σχεδόν 25 χρόνια.

“Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή η συζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μάλλον για το βαθμό στον οποίο θέλουμε να ανοικοδομήσουμε μια ισχυρή σχέση με την Ευρώπη, κάτι που κατ’ εμέ οφείλουμε να κάνουμε, και ελπίζω πως το Εργατικό Κόμμα το πιστεύει επίσης”, δήλωσε ο Μπλερ.

“Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί”, πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού