Θεανώ Φωτίου: Μόνη λύση στη στεγαστική κρίση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ολοκληρωμένη στεγαστική πρόταση. Με άμεση ενίσχυση 400.000 νέων έως 44 ετών με επιδότηση ενοικίου από 140 €/μήνα στο μεμονωμένο άτομο έως 350 €/μήνα σε οικογένεια με δύο παιδιά. Αντιμετωπίζει τη βραχυχρόνια μίσθωση (τύπου airbnb), κύρια αιτία της φούσκας ενοικίων και τιμών αγοράς, απαγορεύοντας τη δραστηριότητα αυτή σε επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν ονομάζοντας διαμερίσματα τα ξενοδοχειακά τους συγκροτήματα, αλλά επιτρέποντάς τη σε φυσικά πρόσωπα, για 2-3 ακίνητα

Velonastongiaka

Καλεσμένη στο στούντιο του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» η υποψήφια Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου, σχολιάζοντας όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για τη στέγη και κοινωνικές παροχές, τόνισε: Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει για άλλη μία φορά να αγνοεί το πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης. Δηλαδή, ότι στην Ελλάδα 1 στα 3 νοικοκυριά ξοδεύει πάνω από το 50% του εισοδήματος του για ενοίκιο η δάνειο, ηλεκτρικό, νερό, κοινόχρηστα, θέρμανση η ψύξη. 400.000 νέοι, 7 στους 10,  παραμένουν στο παιδικό τους δωμάτιο γιατί δεν έχουν να πληρώσουν δικό τους σπίτι.  Αυτό δεν λύνεται με 5.000 τραπεζικά δάνεια για νέους με χαμηλό επιτόκιο, ούτε και με 10.000, που απευθύνονται σε νέους με πολύ καλή μόνιμη δουλειά ή συγγενική βοήθεια, οι οποίοι αντέχουν να πληρώνουν 350-400 €/μήνα επί 30 χρόνια για σπίτι 60 τ.μ., αλλιώς ο πλειστηριασμός καραδοκεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ολοκληρωμένη στεγαστική πρόταση. Με άμεση ενίσχυση 400.000 νέων έως 44 ετών με επιδότηση ενοικίου από 140 €/μήνα στο μεμονωμένο άτομο έως 350 €/μήνα σε οικογένεια με δύο παιδιά. Αντιμετωπίζει τη βραχυχρόνια μίσθωση (τύπου airbnb), κύρια αιτία της φούσκας ενοικίων και τιμών αγοράς, απαγορεύοντας τη δραστηριότητα αυτή σε επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν ονομάζοντας διαμερίσματα τα ξενοδοχειακά τους συγκροτήματα, αλλά επιτρέποντάς τη σε φυσικά πρόσωπα, για 2-3 ακίνητα. Και για την απόκτηση ιδιόκτητης ή ενοικιαζόμενης κατοικίας χωρίς υπέρμετρη επιβάρυνση του προϋπολογισμού των νοικοκυριών δημιουργούμε την Τράπεζα Στέγης. Δηλαδή ένα απόθεμα από ακίνητα είτε του δημοσίου, των ΟΤΑ και νομικών προσώπων, είτε ιδιωτών που θα παραχωρήσουν τα προς μίσθωση ακίνητά τους στην Τράπεζα για 5-10 χρόνια έναντι πακέτου κινήτρων: φοροαπαλλαγές, ενεργειακή ανακαίνιση του ακινήτου, διασφάλιση των 12 ενοικίων το χρόνο, απόδοση  του ακινήτου ανακαινισμένου μετά τη λήξη της περιόδου παραχώρησης.  Η αντιστοίχιση  των κατοικιών με τους πολίτες θα γίνεται μέσω ψηφιακής πλατφόρμας με κοινωνικά κριτήρια. Πρόκειται για κοινωνική κατοικία με νέους όρους.

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κοινωνική Προστασία προβλέπονται: απόδοση του επιδόματος του παιδιού στη μητέρα -με αύξηση του ποσού του δεύτερου παιδιού στα 105 €-  από τη γέννηση του παιδιού έως τα 24 χρόνια του, ανεξαρτήτως σπουδών και επαναχορήγησή του στη μητέρα όταν φθάσει σε συντάξιμη ηλικία, είτε παίρνει σύνταξη είτε όχι.  Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ για όλα τα παιδιά, voucher για αθλητικούς ερασιτεχνικούς συλλόγους. 680.000 σχολικά γεύματα ημερησίως σε όλα τα παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου. Και  ένα νέο,  μεγάλο δίκτυο υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας στους δήμους, με χιλιάδες νέες προσλήψεις, για τη φροντίδα παιδιών, ανάπηρων και ηλικιωμένων. Με κοινωνικό κράτος προστασίας και φροντίδας, απαλλαγμένο από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, δίνουμε στην πλειοψηφία των πολιτών ασφάλεια σε κάθε φάση της ζωής τους, αυτή την ασφάλεια που αναδείχθηκε μείζον αίτημα, ιδίως των νέων, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού