Αυστρία: Θα απαγορευτεί η χρήση του TikTok στα επαγγελματικά τηλέφωνα κυβερνητικών υπαλλήλων

Velonastongiaka

Η Αυστρία θα ακολουθήσει το παράδειγμα ολοένα και περισσότερων χωρών που απαγορεύουν τη χρήση της κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογής διαμοιρασμού βίντεο TikTok στα επαγγελματικά τηλέφωνα των κυβερνητικών υπαλλήλων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ.

Πολλές χώρες της Δύσης, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση του TikTok για λόγους ασφαλείας. Οι δύο μεγαλύτεροι θεσμοί χάραξης πολιτικής στην ΕΕ επίσης απαγόρευσαν τη χρήση της εφαρμογής τον Μάρτιο.

«Θα απαγορευθεί για τα επαγγελματικά κινητά τηλέφωνα. Στα ιδιωτικά τηλέφωνα εκτός του κρατικού δικτύου θα είναι φυσικά δυνατόν (να χρησιμοποιείται η εφαρμογή)», δήλωσε ο Κάρνερ σε δημοσιογράφους πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ερωτηθείς εάν μέλη της κυβέρνησης θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρία ByteDance, βρίσκεται στο μικροσκόπιο κυβερνήσεων και ρυθμιστικών αρχών λόγω των ανησυχιών ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να συγκεντρώνει στοιχεία χρηστών ή να προωθεί τα συμφέροντά της.

Πηγή: ΑΠΕ

#tags


Ειδήσεις σήμερα

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού