Ηλιόπουλος: Η ΝΔ είναι δύναμη βαθιάς θεσμικής ανομίας

«Ένας άνθρωπος ο οποίος διαρκώς αυτοθαυμάζεται για το πόσο μετρημένο οικονομικά είναι το πρόγραμμά του, να πετά 10 μέρες πριν τις εκλογές διάφορες εξαγγελίες για επιδόματα, είναι σίγουρα κινήσεις πανικού»

Ηλιόπουλος
Velonastongiaka

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΕκλογές 2023: Για πανικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο 105.5 FM», αναφερθείς στις νέες εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ για επίδομα 150 ευρώ στους νέους.

«Ένας άνθρωπος ο οποίος διαρκώς αυτοθαυμάζεται για το πόσο μετρημένο οικονομικά είναι το πρόγραμμά του, να πετά 10 μέρες πριν τις εκλογές διάφορες εξαγγελίες για επιδόματα, είναι σίγουρα κινήσεις πανικού», τόνισε. Ερωτηθείς για το πώς εκτιμά ότι αντιμετωπίζουν οι νέοι τέτοιες εξαγγελίες, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε: «νομίζω ότι από τη μια όλα αυτά αντιμετωπίζονται με απαξίωση, από την άλλη με πλήρη αδιαφορία».

«Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, η ΝΔ δεν έχει πει τίποτα για ένα από τα πιο κεντρικά προβλήματα των νέων ανθρώπων, για το στεγαστικό. Ακόμα και σε αυτό το πρόγραμμα με τα δάνεια για αγορά σπιτιού που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σπίτια τα οποία να ανταποκρίνονται στα κριτήρια που βάζουν και, φαίνεται επίσης, ότι τα μόνα διαθέσιμα σπίτια τελικά, θα προέλθουν από πλειστηριασμούς. Αυτό είναι κοινωνικός κανιβαλισμός…», είπε χαρακτηριστικά.

«Βλέπουμε εικόνες βαρβαρότητας τις τελευταίες μέρες, να χάνει το σπίτι του ανάπηρος άνθρωπος 81 ετών, για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ», σχολίασε.

«Ένας νέος άνθρωπος που στις 22 του μήνα θέλει να έχει κανονικό 8ωρο και να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες έχει επιλογή να ψηφίσει Αριστερά, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ένα παιδί το οποίο μετά το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ιθαγένεια, αλλά η οικογένειά του -άνθρωποι που μπορεί να είναι 25 χρόνια στην Ελλάδα- ακόμα δεν έχει χαρτιά, έχει επιλογή να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το ίδιο και ένας νέος φοιτητής που αναγκάζεται να δουλέψει για να συντηρήσει στις σπουδές του και κινδυνεύει να διαγραφεί, ακριβώς λόγω της αυταρχικής αντίληψης που εισάγει η ΝΔ στο πανεπιστήμιο», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στην ελάχιστη βάση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τόνισε: «δεν επιτρέπουν στα παιδιά που έχουν γράψει κάτω από τη βάση να μπουν στο πανεπιστήμιο, αλλά στο κολέγιο μπορούν να μπουν αν πληρώσουν». «Στο τέλος της ημέρας, αυτό που ενδιαφέρει την κ. Κεραμέως είναι η πελατεία», δήλωσε.

Και συνέχισε: «σήμερα το πρωί βρεθήκαμε, μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου, στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η κατάσταση είναι παρακμή».

«Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς το βασικό που μπορεί και πρέπει να κάνει μια πολιτική ηγεσία, είναι να δίνει σήμα στήριξης στη δουλειά τους -κάτι που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεν το έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού