Βαρουφάκης: Επί Μητσοτάκη, το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 50 δισ. ευρώ και η οικονομική παραγωγή παρέμεινε στα επίπεδα του 2019

«Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν μπορούμε την ίδια στιγμή να κοροϊδεύουμε τον Τραμπ και να επευφημούμε τον Μητσοτάκη»

Velonastongiaka

Εκλογές 2023: Ως «μια ατυχή τραγωδία από όλες τις απόψεις» χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΜέΡα25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου.

«Επί Μητσοτάκη, το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 50 δισ. ευρώ και η οικονομική παραγωγή παρέμεινε στα επίπεδα του 2019. Αυτό έχει βαθύνει την εθνική χρεοκοπία της Ελλάδας», επισήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία της έκφρασης περιορίζονται. Ο Μητσοτάκης βασίζεται επίσης στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό: κοιτάξτε τον φράχτη, αυτό το τείχος της ντροπής, στα σύνορα με την Τουρκία. Ή τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Αυτό συμβαίνει τόσο συχνά, που μπορεί κανείς με σιγουριά να μιλήσει για εκ προθέσεως δολοφονία συνανθρώπων μας που πνίγονται αβοήθητοι στη Μεσόγειο.

Ο Μητσοτάκης το κάνει μόνο για να κολακεύσει τους δεξιούς εξτρεμιστές», δήλωσε ο Βαρουφάκης στην taz. «Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν μπορούμε την ίδια στιγμή να κοροϊδεύουμε τον Τραμπ και να επευφημούμε τον Μητσοτάκη».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού