Ανδρουλάκης: Η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι το μεγαλύτερο εθνικό θέμα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ως βασικό αφήγημα πως η οικονομία πάει καλά αλλά αντιθέτως δεν πάει καλά καθώς έχουμε το υψηλότερο δημόσιο χρέος ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Πρόσθεσε ακόμη ότι η ανάπτυξη βασίζεται σε εσωτερικά δανεικά με τους πολίτες να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια.

Ανδρουλάκης
Velonastongiaka

«Είναι προτεραιότητα του προγράμματος μας και κεντρική αγωνία μας το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Η αντιμετώπιση του είναι το μεγαλύτερο εθνικό θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση που είχε με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει εξαγγείλει στοχευμένα μέτρα για την στήριξη των νέων ζευγαριών και των πολυτέκνων, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων:

-Επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται, 200 ευρώ το μήνα ως την ηλικία των 3 ετών, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια.

-Φοροαπαλλαγές και φορολογικά κίνητρα για τις οικογένειες με παιδιά.

-Επαναφορά της έκπτωσης φόρου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας των γονιών τους.

Ακόμα, ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε έμφαση στην τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που προβλέπει επίδομα μητρότητας για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες, το οποίο θα είναι ισότιμο με τον κατώτατο μισθό, ενώ επανέλαβε τη πρόταση του για ένα «πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, όπως στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, με τη δημιουργία μιας δεξαμενής 150.000 κατοικιών, είτε νεόδμητων από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε ανοίγοντας κλειστά σπίτια με φορολογικά κίνητρα και κίνητρα ανακατασκευής, ώστε με κοινωνικά κριτήρια να δοθούν σε νέα ζευγάρια με ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο».

«Η διαφορά του προγράμματος μας από το αντίστοιχο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι αντίθετα από τη ΝΔ που μιλάει για νέα ιδιοκτησία δίνοντας χαμηλότοκα δάνεια εμείς μιλάμε μόνο για ενοίκιο για να συμβάλει στην κοινωνική κινητικότητα και να βοηθήσει να πέσουν συνολικά τα ενοίκια και άρα δεν θα κερδίσουν μόνο αυτές οι 150.000 οικογένειες, αλλά και πολλές άλλες», σημείωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ..

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν έβαλαν τη χώρα πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον»

Λίγες ώρες μετά τη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε το πρωί στο Ρ/Φ Σκάι και την εκπομπή «Ημερολόγιο» με τον Παύλο Τσίμα, ασκώντας δριμεία κριτική τόσο στη κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και τίς εξαγγελίες που προεκλογικά ανακοινώνουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ως βασικό αφήγημα πως η οικονομία πάει καλά αλλά αντιθέτως δεν πάει καλά καθώς έχουμε το υψηλότερο δημόσιο χρέος ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Πρόσθεσε ακόμη ότι η ανάπτυξη βασίζεται σε εσωτερικά δανεικά με τους πολίτες να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια.

Με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα πως ο δημοσιονομικός χώρος είναι περιορισμένος, ο κ. Ανδρουλάκης είπε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν μνήμες του 2007-08 όπου αντί νερό η ΝΔ έριχνε βενζίνη στην οικονομία και συνεχίζει με τις προεκλογικές εξαγγελίες της την ίδια αντίληψη. Επέκρινε ταυτόχρονα έντονα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προεκλογικές εξαγγελίες του λέγοντας ότι «βλέπει την οικονομία σαν μια αγελάδα που μοιράζει γάλα χωρίς να την ταΐζεις».«Γι’ αυτό μιλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον “γαλάζιο” ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε. Επανέλαβε τις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ανάπτυξη της οικονομίας που βασίζονται στις παραγωγικές επενδύσεις, τη διόρθωση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους από το νόμο Κατρούγκαλου και πρότεινε μείωση των έμμεσων φόρων και προοδευτική φορολογία με έκπτωση φόρου στις οικογένειες με παιδιά. «Όλα αυτά μαζί δεν ξεπερνούν το 1,2 δισ.», υποστήριξε.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε τον πρωθυπουργό και συνεργάτες του πώς επιμένουν να διαστρεβλώνουν τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη για να τρομοκρατήσουν μετριοπαθείς κεντρώους ψηφοφόρους να μην το ψηφίσουν. Κατηγόρησε προσωπικά για λαϊκισμό τον κ. Μητσοτάκη με τον ισχυρισμό πώς ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται ως υπεύθυνος πολιτικός αλλά το 2010 δεν ψήφισε το μνημόνιο παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη σε αντίθεση με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ έστρεψε τα βέλη και πρός τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίον είπε πως «δημιούργησε σχολή περιφρόνησης και λαϊκισμού», όταν έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κι έφερε νέο.

«Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν έβαλαν τη χώρα πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε. «Εγώ πιστεύω σ΄ένα όραμα κανονικότητας στη χώρα».

Για το θέμα των υποκλοπών, μετά τη αναγνώριση του Κ. Μητσοτάκη στο debate ότι δεν αποτελεί εθνικό κίνδυνο, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πώς έχει πικρία, όχι προσωπική αλλά για την έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι εκτός της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ζητήσουν συγγνώμη όλα εκείνα τα στελέχη της ΝΔ που εξαπέλυσαν εις βάρος του δηλητηριώδεις επιθέσεις με αναρτήσεις και σχόλια. Επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη ωστόσο παρατήρησε πως πρέπει η ίδια να εξηγήσει γιατί, αφού ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν είναι εθνικός κίνδυνος γιατί η εισαγγελέας κ. Βλάχου υπέγραψε το αίτημα του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων, να τον παρακολουθούν. Πρόσθεσε ότι επιμένει να ζητάει ποινικές ευθύνες για εκείνους που το διέπραξαν και πως αυτές θα τις αποδώσει η Δικαιοσύνη. «Δεν τις απονέμουν τα κόμματα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως ενα ισχυρό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι ανάχωμα στις πρακτικές των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Ανέφερε πώς έχει σαφές σχέδιο όταν πάρει τη τρίτη διερευνητική εντολή που βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο συνεργασίας όπου απέναντι στην παντοκρατορία του πρωθυπουργού υπάρχουν ισχυρά θεσμικά αντίβαρα. Εξήγησε πως βάση για προγραμματική συμφωνία είναι τα 12 σημεία που ανακοίνωσε με κόκκινες γραμμές το κοινωνικό κράτος και τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Με την εντολή που θα λάβω θα προσπαθήσω να διασφαλίσω τη σταθερότητα στη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. Επέμεινε για συμφωνία σε πρόσωπα κοινής αποδοχής και πως δεν θα επιβάλει κανένα πρόσωπο για πρωθυπουργό. «Ο κ. Μήτσοτάκης με την κουλτούρα και την ανασφάλειά του δεν μπορεί να είναι επικεφαλής. Ο δε κ. Τσίπρας που λέει πως θα αλλάξω μετεκλογικά άποψη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ό,τι λέω σήμερα θα είναι ο οδηγός και για το αύριο», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού