Φανερή κερδοσκοπία των ελληνικών τραπεζών κατά των πολιτών με τα ανεπίτρεπτα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων

Η Societe Generale στη Γαλλία, για παράδειγμα, προσφέρει αποδόσεις έως 3,67% έναντι αποδόσεων 0,70 – 1,35% που προσφέρονται στους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών

Velonastongiaka

Μεγαλώνει διαρκώς η ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες και σε αυτά που απολαμβάνουν οι καταθέτες του εξωτερικού, με τη διαφορά να αγγίζει ακόμη και τις 230 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία από συστημικά πιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στους παρακάτω πίνακες αφορούν σε βασικά προϊόντα των εγχώριων τραπεζών για καταθέσεις έως 100.000 ευρώ και πάνω από 100.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για πολύ μεγαλύτερα ποσά ή μετά από διαπραγμάτευση του καταθέτη με την τράπεζα δεν μπορούν να επιτευχθούν ελαφρώς υψηλότερες αποδόσεις.

Μεγάλη διαφορά επιτοκίων στις προθεσμιακές Ελλάδας και εξωτερικού - Πόσα χάνουν οι Έλληνες καταθέτες

Ιδού το “χάσμα” που χωρίζει τους Έλληνες καταθέτες από τους καταθέτες του Λουξεμβούργου, της Γαλλίας ή άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Για 12μηνες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, η Societe Generale στη Γαλλία, για παράδειγμα, προσφέρει αποδόσεις έως 3,67% έναντι αποδόσεων 0,70 – 1,35% που προσφέρονται στους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών. Άλλο παράδειγμα είναι η BNP Paribas στο Λουξεμβούργο που προσφέρει επιτόκιο 3,42% έναντι αποδόσεων 0,45 – 0,75% που προσφέρονται από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Πιο “συγκρατημένη” στις αποδόσεις της είναι η Deutsche Bank στο Λουξεμβούργο, η οποία καταβάλλει επιτόκια 3,08% για 6μηνες προθεσμιακές και 3,19% για 12μηνες. Και πάλι, όμως, το χάσμα με τα αντίστοιχα επιτόκια στη χώρα μας είναι αγεφύρωτο, αφού υπερβαίνει τις 200 μονάδες βάσης.
22

Πηγή: capital.gr

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού