ΣΥΡΙΖΑ: Το debate αποκάλυψε γιατί ο Μητσοτάκης κρύβεται – Τσίπρας: Μην προδικάζουμε ότι θα υπάρχουν δεύτερες εκλογές

Τσίπρας
Velonastongiaka

Την δική του αποτίμηση για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα των παρακολουθήσεων και στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού σε σχετική ερώτηση που τέθηκε από τους δημοσιογράφους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τη σημερινή τηλεμαχία

Η σημερινή συζήτηση αποκάλυψε γιατί ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται όλο αυτό το διάστημα.

Ήξερε, αυτό που ήξεραν όλοι οι πολίτες, πως η απάντησή του σε ένα ερώτημα για τις παρακολουθήσεις θα τον εξέθετε ανεπανόρθωτα. Επειδή τα ψέματα τελείωσαν ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε για πρώτη φορά να αποκαλέσει σκάνδαλο την υπόθεση των υποκλοπών.

Και τώρα τα ερωτήματα μετά την απάντηση του κ. Μητσοτάκη είναι:

– Αφού δεν παρακολουθούταν για εθνικούς λόγους ο κ. Ανδρουλάκης, ποιος και γιατί τον παρακολουθούσε;

– Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, με δεδομένο ότι έχουν απομακρυνθεί οι δυο ως υπεύθυνοι γιατί ο ίδιος δεν παραιτήθηκε ως πολιτικός προϊστάμενός τους;

Και κάτι ακόμα: ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Άραγε ποιος ήταν εκείνος που του τους είπε;

Τσίπρας: Ελπίζω ο Μητσοτάκης να κατάλαβε το λάθος του

Την άποψη ότι το debate ακόμα και με τον τρόπο που έγινε, ωφέλησε τη δημοκρατία, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της τηλεμαχίας.

«Όλοι οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, τα debate, είναι όφελος για τη δημοκρατία. Ελπίζω να κατάλαβαν κάποιοι το λάθος τους που δεν ήθελαν να γίνει το 2019 μία συζήτηση και το 2023 μία συζήτηση όπως θα έπρεπε να γίνει ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της πρωτιάς στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι ωφέλησε αυτή η συζήτηση. Θα ήταν ακόμα πιο επωφελής για τη δημοκρατία και τους πολίτες αν είχε πιο καλούς όρους, να μπορούμε να ανταλλάξουμε ερωτήματα, έχουμε ένα follow up. Το 2015 έγινε έγινε συζήτηση των 6 αλλά και συζήτηση ανάμεσα σε εμένα και στον κύριο Μεϊμαράκη. Το 2009 έγινε και μεταξύ των 6 αλλά και ανάμεσα στον Καραμανλή και στον Γιώργο Παπανδρέου. Το ίδιο και παλαιότερα ανάμεσα σε Καραμανλή και Σημίτη. Ελπίζω να έχει καταλάβει ο Μητσοτάκης το σφάλμα του που δεν έγινε debate το 2019 και που δεν θέλει και σήμερα μία συζήτηση πολιτισμένη».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μεταξύ τους debate σε ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ο κόσμος θα πάει να ψηφίζει για να βγάλει κυβέρνηση. Νομίζω ότι θα υπάρχει η δυνατότητα ο πρώτος θα διαμορφώσει τους όρους να σχηματιστεί κυβέρνηση. Μην προδικάζουμε ότι θα υπάρχουν δεύτερες εκλογές. Θα είναι ασέβεια απέναντι στον ελληνικό λαό που θα πάει να ψηφίσει».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού