Ούτε μία σελίδα ανιαρή στον 576 σελίδων τόμο «Τετράδια Αμερικής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη

«Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει στο παρελθόν μια τόσο ευρεία και φιλόδοξη ακτινογραφία της Αμερικής των ιδεών από έλληνα ποιητή, που έζησε τόσο έντονα την αμερικανική λογοτεχνική ζωή»

ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1
Velonastongiaka

“Ούτε μία σελίδα ανιαρή στον 576 σελίδων τόμο «Τετράδια Αμερικής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη”, η οποία είναι η νέα δουλειά του Ντίνου Σιώτη.

“Ανίερη ίσως, ανιαρή όχι. Ακόμη και τα Περιεχόμενα ή το Ευρετήριο νομίζω πως διαβάζονται με ενδιαφέρον. Χωρισμένος σε τρία κεφάλαια, «Inferno», «Purgatorio» και «Paradiso», ο τόμος είναι έργο ζωής. «Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει στο παρελθόν μια τόσο ευρεία και φιλόδοξη ακτινογραφία της Αμερικής των ιδεών από έλληνα ποιητή, που έζησε τόσο έντονα την αμερικανική λογοτεχνική ζωή», γράφει στον Πρόλογό του ο Νάνος Βαλαωρίτης.

Στο «Βήμα» με τίτλο “Ανταποκρίσεις από τον πλανήτη Αμερική” δημοσιεύεται εκτενές απόσπασμα της Εισαγωγής της Αγγελικής Κορρέ, η οποία εστιάζει στη ματιά μου και στη στόχευση του κειμένου. Στην Αγγελική Κορρέ χρωστάω πολλά. Νομίζω ότι πρέπει εκείνη να μου υπογράψει ένα αντίτυπο και όχι εγώ σε εκείνη. Τόση δουλειά που έκανε…”.

ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού