Περίεργες δονήσεις σε δανέζικο νησί, πολύ κοντά στο σημείο του σαμποτάζ στους δύο αγωγούς Nord Stream

Οι σεισμολόγοι θεώρησαν αρχικά ότι το γεγονός της 13ης Μαΐου οφειλόταν σε σεισμό ή σε ελεγχόμενη έκρηξη στη γειτονική Πολωνία, ωστόσο πλέον έχουν αποκλείσει αυτές τις πιθανότητες

Nord Stream
Velonastongiaka

Πολύ κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε το σαμποτάζ στους δύο αγωγούς Nord Stream, που μετέφεραν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, κάτοικοι του νησιού Μπόρνχολμ της Δανίας, στη Βαλτική Θάλασσα, αισθάνθηκαν το σαββατοκύριακο περίεργες δονήσεις, που οι αρχές της χώρας δεν μπορούν προς το παρόν να εξηγήσουν.

Οι σεισμολόγοι θεώρησαν αρχικά ότι το γεγονός της 13ης Μαΐου οφειλόταν σε σεισμό ή σε ελεγχόμενη έκρηξη στη γειτονική Πολωνία, ωστόσο πλέον έχουν αποκλείσει αυτές τις πιθανότητες, σύμφωνα με δήλωση, τη Δευτέρα, του GEUS, του ιδρύματος Γεωλογικής Έρευνας Δανίας και Γροιλανδίας.

Οι δονήσεις ήταν “κατά πάσα πιθανότητα κύματα ακουστικής πίεσης από ένα ή περισσότερα γεγονότα στην ατμόσφαιρα”, σημειώνει το GEUS. “Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει σταθεί εφικτό για τους ερευνητές να καταλήξουν στην αιτία αυτών των κυμάτων”.

Πηγή: Bloomberg

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού