Τσίπρας – Διακαναλική: Με πλήρη επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν θέλω κυβέρνηση που να στηρίζεται στην ανοχή ενός κόμματος. Θέλω κυβέρνηση μακράς πνοής"

Τσίπρας
Velonastongiaka

ΤσίπραςΕκλογές 2023: Πλήρη επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και δυσκολιών της χώρας, δήλωσε πως έχει ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρώντας διακαναλική συνέντευξη ενόψει των εκλογών της 21ης Μαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει ετησίως 5,5 δισ. και επιτέθηκε στη Ν.Δ για παραπληροφόρηση σχετικά με το κόστος του κυβερνητικού του προγράμματος.

Ξέκοψε κάθε συζήτηση για κυβέρνηση ηττημένων ή και με ψήφο ανοχής:  “Δεν θέλω κυβέρνηση που να στηρίζεται στην ανοχή ενός κόμματος. Θέλω κυβέρνηση μακράς πνοής”, είπε και προσέθεσε πως “Το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα έχει δυνατότητα να φτιάξει κυβέρνηση”.

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα, επιβεβαίωσε την πλήρη ρήξη του με τον Γ. Βαρουφάκη για τον οποίο άφησε βαριές αιχμές: Εάν δεν υπήρχε θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να τον εφεύρει. Δεν ξέρω αν ήταν συνεννοημένοι ή απλώς έκανε ένα δώρο στον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στους συνταξιούχους, σημείωσε πως έχουν πολλούς λόγους να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Ν.Δ: Έχουμε δεσμευτεί σε συγκεκριμένες αυξήσεις.

Σταχυολογώντας τις απαντήσεις του, είπε μεταξύ άλλων:

έχω πλήρη επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και των δημοσιονομικών δυσκολιών. Είμαι σε διαρκή επαφή με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σχεδόν με παρόμοιο κόστος εμείς έχουμε τελείως διαφορετικό αποτύπωμα. Το πρόγραμμά μας είναι απόλυτα κοστολογημένο.

Η μείωση του ΕΦΚ θα κοστίσει 1,5 δις. Στα τρόφιμα 1,3 δις. Υπάρχει εσκεμμένη παραπληροφόρηση από τη Ν.Δ. Δεν γίνεται αποτίμηση κόστους για πρόγραμμα τετραετίας. Οι προϋπολογισμοί γίνονται σε ετήσια βάση. Το πρόγραμμά μας έχει κόστος 5,5 δις σε ετήσια βάση.

Το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα έχει δυνατότητα να φτιάξει κυβέρνηση. Εάν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Δεν θέλω κυβέρνηση που να στηρίζεται στην ανοχή ενός κόμματος. Θέλω κυβέρνηση μακράς πνοής.

Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε με τις ανοησίες του. Εάν δεν υπήρχε θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να τον εφεύρει. Δεν ξέρω αν ήταν συνεννοημένοι ή απλώς έκανε ένα δώρο στον κ. Μητσοτάκη.

Εικόνα έχει αυτός που έκανε τις παρακολουθήσεις, στο διπλανό γραφείο του κ. Μητσοτάκη.

Πού είναι οι καταγραφές που έγιναν; πού βρίσκονταν τα στοιχεία από την παρακολούθηση δεκάδων ανθρώπων; σε αυτό μπορεί να απαντήσει μόνον ο κ. Μητσοτάκης και κανένας άλλος.

Αν πάρει την ψήφο αυτή που ζητάει τι άλλο θα κάνει τα επόμενα χρόνια; ποιους άλλους θα παρακολουθήσει και πόσο ακόμα θα παραβιάσει το κράτος Δικαίου;

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού