Εκλογές 2023 – Δημοσκοπήσεις: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, σταθερότητα για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Στα ποιοτικά στοιχεία αυτό που έχει εντείνει την εικόνα επισφάλειας σχετικά με τις προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι η ασάφεια σχετικά με την τελική διάθεση της αποχής να επιμείνει στη στάση της ή να αλλάξει στάση την τελευταία στιγμή και να προσέλθει στην κάλπη

εκλογές 2023 δημοσκοπήσεις
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Εκλογές 2023: Σχεδόν αναλλοίωτη είναι η εικόνα στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στον τελευταίο γύρο των δημοσκοπήσεων πριν ανοίξουν οι κάλπες, όπως μεταφέρουν πηγές από δημοσκοπικούς κύκλους. Αντίθετα, συνεχίζεται η καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25, ενώ έχει ανακοπεί η ανοδική τάση για την Ελληνική Λύση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ταυτόχρονα, εντύπωση προκαλεί η άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζώης Κωνσταντοπούλου, η οποία, όμως, δεν φαίνεται να μπορεί να καταφέρει τη μεγάλη ανατροπή και να μπει στη Βουλή.

Εκλογές 2023 δημοσκοπήσεις

Εκλογές 2023 – Δημοσκοπήσεις: Ο παράγοντας αποχή

Στα ποιοτικά στοιχεία αυτό που έχει εντείνει την εικόνα επισφάλειας σχετικά με τις προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι η ασάφεια σχετικά με την τελική διάθεση της αποχής να επιμείνει στη στάση της ή να αλλάξει στάση την τελευταία στιγμή και να προσέλθει στην κάλπη.

Το σημείο αυτό θεωρείται από τους δημοσκόπους κρίσιμο, διότι εκτιμάται ότι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα σε δύο επίπεδα: πρώτον, αν η συμμετοχή αυξηθεί αυτό υπολογίζεται ότι θα πλήξει τα μικρά κόμματα και θα ευνοήσει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεύτερον, πιθανότατα θα αλλάξει και τη σχέση στον συσχετισμό δυνάμεων ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού