Τσίπρας: 8 δεσμεύσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Μέτρα για την κοινωνική και οικονομική στήριξη του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Τσίπρας
Velonastongiaka

Τσίπρας: Οκτώ μέτρα για την κοινωνική και οικονομική στήριξη του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω ανάρτησής του στο Twitter, σήμερα  ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε αναλυτικά τις δεσμεύσεις του κόμματος που αφορούν σε δύο επίπεδα και συγκεκριμένα

-Πρώτον, καταβολή της Εθνικής Σύνταξης στους ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στα 15 χρόνια μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα. Με πλήρη καταβολή του επιδόματος για τους ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς.

-Δεύτερον, νέα ρύθμιση με την οποία διαγράφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και κάθε είδους τόκοι που επιβαρύνουν τα αρχικά δάνεια που έλαβαν οι παλιννοστούντες ομογενείς. Το υπόλοιπο δάνειο ρυθμίζεται για εξόφληση σε 240 άτοκες δόσεις ως 100 ευρώ το μήνα.

-Τρίτον, απλοποίηση των διαδικασιών ιθαγένειας στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων. Διότι, εκτός των άλλων, είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται οι οικογένειες Ελλήνων παλιννοστούντων με θέματα ιθαγένειας.

-Συγκρότηση μόνιμης και διαρκούς επιτροπής στη Βουλή για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού την περίοδο 1914-1923,

-Πρωτοβουλίες της «Επιτροπής επεξεργασίας προτάσεων για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου».

-Ενίσχυση της εκμάθησης της Ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στα σχολικά βιβλία και ενεργή στήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ.

-Ενίσχυση του αγώνα σε διεθνές αλλά και διμερές διπλωματικό επίπεδο, για προστασία Χριστιανικών μνημείων στην Τουρκία.

-Απόφαση προκειμένου να τιμάται η 19η Μαΐου καθολικά και αμετάθετα.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού