Πακιστάν: Ελεύθερος με εγγύηση ο Ίμραν Χαν

Εναντίον του 70χρονου Χαν εκκρεμούν πολλές δικαστικές υποθέσεις μετά την εκδίωξή του από την εξουσία τον Απρίλιο του 2022 έπειτα από πρόταση μομφής

ιμρα χαν
Velonastongiaka

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τις 8 Ιουνίου αναφορικά με πολλές υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνταν από αντιτρομοκρατικό δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ.

Ο Χαν, που διετέλεσε πρωθυπουργός του Πακιστάν από το 2018 ως το 2022, συνελήφθη στις 9 Μαΐου από παραστρατιωτικούς τη στιγμή που έφτανε σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ όπου εκδικαζόταν υπόθεση διαφθοράς στην οποία είναι κατηγορούμενος. Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους όμως, αφού η σύλληψή του κρίθηκε παράνομη από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Εναντίον του 70χρονου Χαν εκκρεμούν πολλές δικαστικές υποθέσεις μετά την εκδίωξή του από την εξουσία τον Απρίλιο του 2022 έπειτα από πρόταση μομφής.

Η σύλληψή του προκάλεσε βίαιες συγκρούσεις σε πολλές πόλεις της χώρας μεταξύ υποστηρικτών του και των δυνάμεων ασφαλείας. Πολλά κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν και στρατιωτικά σύμβολα καταστράφηκαν, ενώ αποκλείστηκαν και κεντρικές οδικές αρτηρίες. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια αυτά επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία και νοσοκομεία. Εκατοντάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι συνελήφθησαν κυρίως στις επαρχίες Πουντζάμπ και Χάιμπερ Παχτούνχβα.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού