Η Ουκρανία επιβεβαίωσε επιβεβαίωσε ότι προχώρησε σε χρήση των βρετανικών πυραύλων Storm Shadow

"Είχαμε τη δυνατότητα να σφίξουμε τα χέρια των πιλότων, οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν στη Βρετανία και ήδη χρησιμοποιούν με επιτυχία το όπλο με την ονομασία Storm Shadow"

Storm Shadow πυραυλοι
Velonastongiaka

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ επιβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του χρησιμοποιούν ήδη βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow. Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας, ο οποίος επισκέπτεται το Κίεβο, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, επικαλούμενη το μέσο RBC-Ukraina.

“Είχαμε τη δυνατότητα να σφίξουμε τα χέρια των πιλότων, οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν στη Βρετανία και ήδη χρησιμοποιούν με επιτυχία το όπλο με την ονομασία Storm Shadow”, δήλωσε ο Ρέζνικοφ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε τέτοιου είδους όπλο.

“Ο πρόεδρος Πούτιν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει έναν παράνομο πόλεμο, που ο ίδιος ξεκίνησε. Δεν θα επιτύχει, ενώ η διεθνής κοινότητα θα γίνει πιο ισχυρή στην αντιπαράθεσή της με αυτή την επιθετικότητα”, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας επικαλούμενο δήλωσή του.

Ο Ρέζνικοφ με τη σειρά του ευχαρίστησε τη Βρετανία για την υποστήριξή της προς την Ουκρανία από την πρώτη μέρα της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού