Τέλος το δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ3 – Υποβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας

«Η ενέργεια αυτή ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε η ΕΡΤ3 - Να υπηρετεί το δικαίωμα και τη φωνή της περιφέρειας στην ενημέρωση» - «Η ενημερωτική φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να είναι ελλειμματική και γεωγραφικά περιορισμένη. Και το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με μία τέτοια επιχείρηση παροπλισμού»

ΕΡΤ3
Velonastongiaka

Στην περαιτέρω απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ, αφήνει χωρίς δελτίο ειδήσεων την ΕΡΤ3.

Όπως τονίζει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των εργαζομένων της ΕΡΤ3 αναφορικά με την εξέλιξη του σταθμού και τον δραστικό περιορισμό του ενημερωτικού ρόλου του.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται με βάση το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου η ΕΡΤ3 δε θα μεταδίδει πλέον δελτία ειδήσεων, καθώς το σύνολο του ενημερωτικού προγράμματος μεταφέρεται στο κανάλι Ertnews.

«Η ενέργεια αυτή αφενός διαψεύδει τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ, ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού δε θα πληγεί, αφετέρου ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε από την ίδρυσή της η ΕΡΤ3, δηλαδή να υπηρετεί το δικαίωμα και τη φωνή της περιφέρειας στην ενημέρωση» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΕΘ.

Παράλληλα, η Ένωση προχωρώντας σε στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 (12:00 – 15:00), την Τρίτη 29/8 καλεί την ίδια ημέρα, τα μέλη της σε συνέλευση.

«Η ενημερωτική φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να είναι ελλειμματική και γεωγραφικά περιορισμένη. Και το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με μία τέτοια επιχείρηση παροπλισμού» δηλώνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού