Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους πυροσβέστες

;Oπως συνέβη χρόνο με το χρόνο από το 2019 μέχρι και σήμερα και θα συνεχίζει να συμβαίνει επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, και οι Πυροσβέστες -όπως έγινε με τους υγειονομικούς στην πανδημία που έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή- θα στηρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι μόνο με έκτακτες στηρίξεις αλλά με μόνιμες αυξήσεις

μαρινακης
Velonastongiaka

Για τις κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρησμούς αλλά και τις παρεμβάσεις με σκοπό την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, την εντατικοποίηση των ελέγχων μέχρι και τις νέες ταυτότητες, μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Action24 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Αρχικά επεσήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως είναι δεδομένο ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής, «κάθε καλοκαίρι και ειδικά το δυσκολότερο καλοκαίρι το οποίο έχουμε περάσει με βάση τα επίσημα δεδομένα κλιματολογικών συνθηκών και ταυτόχρονων προκλήσεων πυρκαγιών, έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής σε αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει σε πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις ότι δεν θα τους αφήσει έτσι, αλλά τώρα δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς θα γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Και τόνισε: «Θα σας πω όμως, ότι, όπως συνέβη χρόνο με το χρόνο από το 2019 μέχρι και σήμερα και θα συνεχίζει να συμβαίνει επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, και οι Πυροσβέστες -όπως έγινε με τους υγειονομικούς στην πανδημία που έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή- θα στηρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι μόνο με έκτακτες στηρίξεις αλλά με μόνιμες αυξήσεις, όπως συμβαίνει και με το τελευταίο οικονομικό νομοσχέδιο για τους δημοσίους υπαλλήλους με το ενιαίο μισθολόγιο και με τις έμμεσες αυξήσεις του εισοδήματος για όλους τους Έλληνες πολίτες. Το δεύτερο σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι θα είναι όλο και περισσότεροι, γιατί, όσο περισσότεροι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι υπηρετούν σ’ αυτή τη διαδικασία (εποχικοί πυροσβέστες, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, οι διπλάσιοι εθελοντές πυροσβέστες) τόσο με κάποιο τρόπο επιμερίζεται αυτή η τεράστια ευθύνη. Υπήρξαν μέρες που τα εν εξελίξει μέτωπα ήταν 220. Υπήρχαν εβδομάδες που τα μέτωπα ήταν πάνω από 500».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού