ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- εκλογή ηγεσίας – Στ. Τζουμάκας: Ο Τσίπρας θέλει για μια περίοδο να έχει ουδετερότητα στα πράγματα του κόμματος

«Βασικό πρόταγμα της υποψηφιότητάς μου είναι πρώτα η πολιτική, πρώτα η κυβέρνηση, πρώτα το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα. Δεν μπορούν να κυβερνούν ορισμένοι από την επιχειρηματική τάξη. Τη χώρα την έχει μπλοκάρει μια μειοψηφία οικονομικών κύκλων»

Τζουμάκας
Velonastongiaka

«Έχω ήδη διατυπώσει την πολιτική μου άποψη. Ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρέπει να έχει κουλτούρα, κατευθύνσεις, επιδιώξεις, πρόσωπα και πολιτικές για να κυβερνήσει τη χώρα» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ. Όσον αφορά την υποψηφιότητα Κασσελάκη, είπε ότι «στα μεγάλα κόμματα εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα, τα οποία έχουν σχέση με επιμέρους απόψεις. Είναι θεμιτό, αλλά δεν είναι το κυρίαρχο. Θέμα θέλει να το κάνει ένα μέρος του Τύπου και ένα μέρος κοινωνικών ομάδων που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά».

Και όπως τόνισε, «η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία και δεν γίνεται να ασχολούμαστε με τέτοια φαινόμενα. Η κρίση όρων διαβίωσης εδραιώνεται στη χώρα από την κερδοσκοπική ασυδοσία των καρτέλ σε τρόφιμα και καύσιμα και την ανυπαρξία λειτουργίας των οργανισμών ελέγχου της αγοράς και κάποιοι θέλουν να αλλάξουν τη δημόσια ατζέντα. Δεν γίνεται τίποτα από μόνο του».

Για το ζήτημα των πυρκαγιών, όπως τόνισε: «Βιώνουμε σήμερα στον Έβρο τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, με συνολική καμένη έκταση σχεδόν 1.000.000 στρέμματα. Τις πυρκαγιές τις βάζουν άνθρωποι σε περιοχές που η γη έχει αξία για την αλλαγή χρήσης της γης, για κατοικίες, ξενοδοχεία, εργοστάσια και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Περιοχές που κηρύσσονται αναδασωτέες, δεν αναδασώνονται, με αποτέλεσμα αργότερα να περιέλθουν σε ιδιώτες για εκμετάλλευση κι έτσι να αλλάζει η χρήση τους. Αυτό είναι το κρίσιμο, η αλλαγή χρήσης γης».

Αναφερόμενος στον Α. Τσίπρα που απουσίαζε από τις διεργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Τζουμάκας εξέφρασε αρχικά την άποψη ότι ανέλαβε την ευθύνη για την βαριά ήττα και θα έπρεπε να μείνει στην αρχηγία. Σχολιάζοντας την αποστασιοποιημένη στάση του, εκτίμησε ότι θέλει για μια περίοδο να έχει ουδετερότητα στα πράγματα του κόμματος.

Κάνοντας έναν απολογισμό της κυβέρνησης της Αριστεράς, δήλωσε ότι «με το εκλογικό αποτέλεσμα ηττήθηκαν μειοψηφικές πολιτικές παλινωδιών και αναξιοπιστίας. Η σωστή αποτίμηση των αιτιών της ήττας θέλουμε να αποτελέσει εφαλτήριο για τη μεγάλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε πολιτικές αξιοπιστίας και εναλλακτικής λύσης. Έχουμε τις δυνατότητες. Θα πρέπει να κάνουμε σωστές πολιτικές που να αγκαλιάζουν το 80% του ελληνικού πληθυσμού, επισημαίνοντας ότι η στόχευση των κυβερνήσεων θα πρέπει να είναι ο λαός. Χρειαζόμαστε πολιτική ηγεσία και όχι απλώς πολιτικό συνδικαλισμό συγκέντρωσης αντικυβερνητικής δυσαρέσκειας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «βασικό πρόταγμα της υποψηφιότητάς μου είναι πρώτα η πολιτική, πρώτα η κυβέρνηση, πρώτα το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα. Δεν μπορούν να κυβερνούν ορισμένοι από την επιχειρηματική τάξη. Τη χώρα την έχει μπλοκάρει μια μειοψηφία οικονομικών κύκλων»

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού