Πανάκριβη στήριξη – Ακόμη 12-14 δισ. δολ. ζητεί η Ουκρανία ως οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ για το 2024

"Δεν υπάρχουν ακόμη σχετικές συνομιλίες, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες και δεν έχουμε την πεποίθηση ότι τα συγκεκριμένα ποσά είναι εγγυημένα", σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών Σερχίι Μαρτσένκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία
Velonastongiaka

Η Ουκρανία θα χρειαστεί περίπου 12 έως 14 δισ. δολάρια σε χρηματοοικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ για το 2024, καθώς οι δαπάνες του προϋπολογισμού παραμένουν υψηλές εν μέσω συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στη χώρα.

“Δεν υπάρχουν ακόμη σχετικές συνομιλίες, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες και δεν έχουμε την πεποίθηση ότι τα συγκεκριμένα ποσά είναι εγγυημένα”, σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών Σερχίι Μαρτσένκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο. Η Ουκρανία αναμένει να λάβει οικονομική βοήθεια άλλων 3,3 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ πριν το τέλος του 2023.

Η Ουκρανία έχει λάβει ήδη περίπου 10 δισ. δολ. σε χρηματοοικονομική ενίσχυση από τις ΗΠΑ μέσα στο 2023 προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα προϋπολογισμού της, ενώ το Κίεβο εκτιμά ότι οι ανάγκες του δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα το επόμενο έτος, την ώρα που οι Ουκρανοί στρατιώτες προωθούνται αργά αλλά σταθερά στο πλαίσιο της αντεπίθεσής τους κατά των Ρώσων εισβολέων.

Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αιτηθεί 24 δισ. δολ. σε έκτακτες δαπάνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η επόμενη δόση της σχετικής βοήθειας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικής σύγκρουσης, καθώς η Αμερική εισέρχεται σιγά-σιγά στον επόμενο εκλογικό κύκλο.

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε αναφέρει ότι πρόκειται να ζητήσει από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά ακόμη 251 δισ. γρίβνες (6,8 δισ. δολ.) το τρέχον έτος, καθώς οι στρατιωτικές δαπάνες αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Η κυβέρνηση θα συζητήσει το αίτημα Ουμέροφ στην επόμενη συνεδρίασή της, τόνισε ο Μαρτσένκο.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού