Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Τόρις προβλέπουν δημοσκοπήσεις

Μια εκλογική αναμέτρηση αυτή την περίοδο θα κόστιζε στους Συντηρητικούς επιπλέον 35 έδρες, αφήνοντάς τους με μόλις 124 βουλευτές

σουνακ
Velonastongiaka

Οι Τόρις οδεύουν προς μια ακόμη μεγαλύτερη σοκαριστική ήττα στις επερχόμενες εκλογές , αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση, καθώς η έξαρση του αντισυντηρητικού αισθήματος αναμένεται να οδηγήσει το κόμμα στο χειρότερο αποτέλεσμα εδώ και έναν αιώνα, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μια εκλογική αναμέτρηση αυτή την περίοδο θα κόστιζε στους Συντηρητικούς επιπλέον 35 έδρες, αφήνοντάς τους με μόλις 124 βουλευτές, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στα κεντρικά γραφεία της Ντάουνινγκ Στριτ λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, που αναμένονται τον Οκτώβριο του 2024.

Ο γκουρού των δημοσκοπήσεων, ο καθηγητής Τζον Κέρτις, δήλωσε στην εφημερίδα Independent ότι η τακτική ψηφοφορία θα μπορούσε να οδηγήσει τους Εργατικούς σε μια νίκη που θα μπορούσε να επισκιάσει ακόμη και τη συντριπτική νίκη του Τόνι Μπλερ το 1997.

Η δημοσκόπηση του Electoral Calculus είναι η πρώτη σημαντική ματιά στο πώς η τακτική ψηφοφορία θα μπορούσε να διαμορφώσει τις επόμενες γενικές εκλογές. Αποκαλύπτει ότι οι Εργατικοί θα λάβουν επιπλέον 26 έδρες φτάνοντας συνολικά τις 440.

«Πολλές έδρες των Συντηρητικών, ιδιαίτερα στη νότια Αγγλία, κινδυνεύουν», επεσήμανε στην Independent ο Τζον Κέρτις.

Η δημοσκόπηση έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές για την αντικατάσταση της πρώην υπουργού Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις , η οποία τελικά παραιτήθηκε από τη θέση της στο Mid Bedfordshire τον Αύγουστο. Ο κ. Σουνάκ θα αναγκαστεί επίσης να υπερασπιστεί την έδρα του Τάμγουορθ, αφού ο συντηρητικός βουλευτής και πρώην υπουργός Κρις Πίντσερ παραιτήθηκε καθώς αποδείχθηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά δύο άνδρες.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού