ΕΚΤ – Φουντώνει ο πόλεμος για τα επιτόκια – Λεμέρ: Δεν πρέπει να υπάρξει άλλη αύξηση – Επιφύλαξη και από τον Πορτογάλο υπ. Οικονομικών

Ο Λεμέρ τόνισε ότι το επίπεδο του 4% στο οποίο ανήλθαν τα επιτόκια την Πέμπτη είναι πολύ υψηλό και επαρκές για τη μείωση του πληθωρισμού

Velonastongiaka

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια περαιτέρω, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, την Παρασκευή.

«Είμαστε στον σωστό δρόμο για να μειώσουμε τον πληθωρισμό» τόνισε ο Λεμέρ στο Bloomberg από την Ισπανία όπου βρέθηκε για τη συνάντηση του Eurogroup. «Δεν πάει άλλο!» υπογράμμισε.

H EKT αύξησε την Πέμπτη για δέκατη διαδοχική φορά τα επιτόκια σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ο Λεμέρ πρόσθεσε ότι το επίπεδο του 4% στο οποίο ανήλθαν τα επιτόκια την Πέμπτη είναι πολύ υψηλό και επαρκές για τη μείωση του πληθωρισμού.

Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Φερνάρντο Μεντίνα, δήλωσε ότι η απόφαση της ΕΚΤ δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις για την οικονομική ανάπτυξη την επόμενη χρονιά και ότι αναμένεται να υπάρξει επιβράδυνση της ανάπτυξης. «Έχω πει πάνω από μια φορά ότι θεωρούσα πώς μια αύξηση των επιτοκίων τη δεδομένη στιγμή θα ήταν μεγαλύτερο ρίσκο για την πρόοδο της οικονομίας» πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού