Επιστροφή της Άννα Νετρέμπκο στην Όπερα του Βερολίνου εν μέσω διαμαρτυριών

Στην πρώτη εμφάνισή της στη μεγαλύτερη λυρική σκηνή της Γερμανίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η διάσημη σοπράνο ερμήνευσε τον ρόλο της Λαίδης Μακμπέθ στην όπερα «Μακμπέθ» του Τζουζέπε Βέρντι.

αννα
Velonastongiaka

Κριτική και έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε η εμφάνιση, χθες, στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου της Ρωσίδας σοπράνο ‘Αννα Νετρέμπκο, η οποία θεωρείται προσωπική φίλη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην πρώτη εμφάνισή της στη μεγαλύτερη λυρική σκηνή της Γερμανίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η διάσημη σοπράνο ερμήνευσε τον ρόλο της Λαίδης Μακμπέθ στην όπερα «Μακμπέθ» του Τζουζέπε Βέρντι. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και η κυρία Νετρέμπκο εισέπραξε ενθουσιώδες χειροκρότημα από μερίδα του κοινού, αλλά και αποδοκιμασίες από πολλούς θεατές. Έξω από το κτίριο της Όπερας «Unter den Linden» είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άτομα προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία της ρωσίδας καλλιτέχνιδας στο Βερολίνο, με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «Ο ρωσικός πολιτισμός σκοτώνει» και «Νετρέμπκο = Τέχνη από Αίμα». Στις αποδοκιμασίες η ‘Αννα Νετρέμπκο αντέδρασε δύο φορές από τη σκηνή, σταυρώνοντας επιδεικτικά τα χέρια και χαμογελώντας ειρωνικά.

Τις προηγούμενες ημέρες οργανώσεις και σύλλογοι συγκέντρωσαν περίπου 37.000 υπογραφές κατά της συμμετοχής της σοπράνο στην παράσταση, τις οποίες παρέδωσαν στον κυβερνήτη/δήμαρχο του Βερολίνου Κάι Βέγκνερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού