Οι όμηροι και ο Νετανιάχου

Η επιλογή που θα επιλέξει η κυβέρνηση του Ισραήλ στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τους ομήρους δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο πικρή. Από τη μια υπάρχει η δυνατότητα να σωθούν οι ζωές τουλάχιστον μερικών από τους αθώους ανθρώπους, από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος η Χαμάς όχι μόνο να ενισχυθεί από την ίδια την ανταλλαγή, αλλά και η κατάπαυση του πυρός να στερήσει τη δυναμική του ισραηλινού στρατού και να επιτρέψει στους τρομοκράτες να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να ανασυνταχθούν

Velonastongiaka

Με τους συγγενείς των ομήρων συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και όπως επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung μαζί με την τύχη τους κρίνεται κι αυτή του Μπενιαμίν Νετανιάχου. “Από καιρό η μοίρα του συμβολίζει την πολιτική του να κρύβεται (…) αντί να ασκεί πολιτική (…) το να κάνεις πολιτική σημαίνει πάνω από όλα να παίρνεις ακόμη και δύσκολες αποφάσεις” σημειώνει ο Γερμανός αρθρογράφος.

“Η επιλογή που θα επιλέξει η κυβέρνηση του Ισραήλ στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τους ομήρους δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο πικρή. Από τη μια υπάρχει η δυνατότητα να σωθούν οι ζωές τουλάχιστον μερικών από τους αθώους ανθρώπους, από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος η Χαμάς όχι μόνο να ενισχυθεί από την ίδια την ανταλλαγή, αλλά και η κατάπαυση του πυρός να στερήσει τη δυναμική του ισραηλινού στρατού και να επιτρέψει στους τρομοκράτες να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να ανασυνταχθούν, κάτι που θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή πολλών στρατιωτών. Πρόκειται για μια απόφαση στην οποία δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αλλά την οποία πρέπει να πάρεις παρά όλα αυτά”.

“Το παιχνίδι της Χαμάς” επιγράφει πρωτοσέλιδα το σχόλιό της η εφημερίδα die Welt με τον σχολιαστή να αναφέρεται στην εσωτερική πίεση που ασκείται στην ισραηλινή κυβέρνηση, αυτήν τη φορά από την πλευρά των συγγενών των ομήρων, την οποία τροφοδοτεί η τρομοκρατική οργάνωση με πληροφορίες για απελευθέρωση ορισμένου αριθμού ομήρων με ανταλλάγματα. “Το παιχνίδι των τρομοκρατών ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο είναι τόσο φριχτό όσο και το πογκρόμ τους στο νότιο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου. Μέχρι τώρα οι Ισραηλινοί στρατιώτες μόνο νεκρούς ομήρους βρήκαν στη Γάζα” υπενθυμίζει η εφημερίδα.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού